Μενού
  • Α-
  • Α+

Όταν συνελήφθη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας πολλοί ήταν αυτοί που είχαν πει πως αυτό ήταν μόνο η αρχή και μόλις βρεθούν τα αίτια θανάτου των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη θα υπάρχουν ραγδαίες εξελίξεις. Όλα, λοιπόν, δείχνουν, πως βρισκόμαστε ακριβώς σε αυτό το σημείο. Όπως πολλές φορές έχει πει τις προηγούμενες ημέρες ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων τα ευρήματα στις εξετάσεις της Ίριδας (υπενθυμίζεται πως το παιδάκι είχε πεθάνει στην κούνια του) είναι πολλά και σημαντικά.

Τι σημαίνει αυτό; Όπως είπε ο δημοσιογράφος του Βήματος και των Νεών, Βασίλης Λαμπρόπουλος, εφόσον αποδειχτεί ότι ο θάνατος της μικρής Ίριδας, η οποία πέθανε στην κούνια της, οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια τότε οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες, αφού θα οδηγήσουν πιθανώς σε νέα σύλληψη. Πρόκειται για στενό συγγενικό πρόσωπο της Ρούλας Πισπιρίγκου, το οποίο βρισκόταν στο σπίτι το μοιραίο βράδυ του θανάτου του μικρού κοριτσιού. Όπως τόνισε ο δημοσιογράφος το εν λόγω άτομο έχει δώσει μια αντικρουόμενη κατάθεση με μια σχετική της δήλωση σε ΜΜΕ. Επίσης δεν έχει αναφέρει κάποια γεγονότα αρχικά που τα ανέφερε στη συνέχεια, ενώ έχει αλλάξει τις ώρες των γεγονότων.

Διαβάστε ακόμη: Ρούλα Πισπιρίγκου: Η Τζωρτζίνα θάφτηκε με το τάμπλετ γιατί έβλεπε Σεφερλή σε αυτό και γελούσε

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων της Ίριδας, που αναμένεται από μέρα σε μέρα, θα σημάνει και την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης που θα οδηγήσει σε μια ακόμα σύλληψη για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Η Ιριδα θα «μιλήσει» για τις νεκρές αδελφές της

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος», η μόλις 6 μηνών Ιριδα βρέθηκε νεκρή στην κούνια της στις 21 Μαρτίου 2021. Εκείνο το πρωινό το Α' Αστυνομικό Τμήμα της Πάτρας έλαβε ενημέρωση από το «100» για το ενδεχόμενο αιφνίδιου θανάτου βρέφους σε σπίτι. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί, ωστόσο το σπίτι ήταν κλειστό. Το μωρό είχε παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και συνοδεία της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος» μετέβησαν στο νοσηλευτικό ίδρυμα, όπου βρήκαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου, τον Μάνο Δασκαλάκη και συγγενείς τους. Έπειτα από επικοινωνία με την γιατρό-επιμελητή που εφημέρευε και επιλήφθηκε του περιστατικού, ενημερώθηκαν για τον θάνατο της Ιριδας. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η γιατρός κατά την μακροσκοπική εξέταση στην Ιριδα δεν βρήκε κάτι «ύποπτο» που να παραπέμπει σε εγκληματική ενέργεια. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, διαβιβάστηκε εγγράφως η αστυνομική παραγγελία για τη διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης ενώ προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με την προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα.

Κατέθεσε η αδερφή της Ρούλας, Δήμητρα Πισπιρίγκου

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, η αδερφή της Ρούλας, Δήμητρα Πισπιρίγκου, έδωσε ένορκη κατάθεση. Η Δήμητρα Πισπιρίγκου είχε βρει χωρίς τις αισθήσεις της την Ιριδα μέσα στην κούνια. Η Δήμητρα Πισπιρίγκου αναφερόμενη στον θάνατο της Ιριδας είχε δηλώσει: «Πιάνω το παιδί και ήταν παγωμένη, δεν έβλεπα να ανασαίνει και κατάλαβα ότι κάτι είχε γίνει. Ανάβω το φως και βλέπω μελανά τα χείλη της. Ήταν ό,τι πιο σοκαριστικό έχω ζήσει στη ζωή μου. Έπιασα το παιδί ασυναίσθητα και το έφερα από εδώ στη Ρούλα και ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που κατάλαβα ότι τα χέρια μου τρέμανε. Αφήσαμε το παιδί κάτω και ξεκινήσαμε ΚΑΡΠΑ και πήραμε και το ΕΚΑΒ…».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA