Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην ανακρίτρια προσήλθε στις 12:00 ο Μάνος Δασκαλάκης για να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, κάτι που σημαίνει ότι κι επίσημα βρίσκεται «απέναντι» από την Ρούλα Πισπιρίγκου, σύζυγο και μάνα των τριών νεκρών παιδιών τους. Προσερχόμενος στα δικαστήρια της Ευελπίδων φορώντας μαύρα ρούχα, μαύρα γυαλιά και με αργό σταθερό βήμα, πέρασε την πόρτα του κτηρίου, την ώρα που το συγκεντρωμένο πλήθος τον γιουχάισε άσχημα.

Αν και μπήκε στο κτήριο ανέκφραστος και χωρίς να κάνει δηλώσεις, συγκεντρωμένοι στα δικαστήρια τον αποδοκίμασαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολίτες που βρέθηκαν στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, στη θέα του Μάνου Δασκαλάκη, φώναζαν «δολοφόνοι, κάνατε τα παιδιά για να τα σκοτώσετε».

Ανεξάρτητα από την δήλωση παράσταση πολιτικής αγωγής, που δηλώνει ο Δασκαλάκης, η 18η τακτική ανακρίτρια που ερευνά την υπόθεση, η Χριστίνα Σαλάππα, συνεχίζει να «ξεψαχνίζει» την υπόθεση και ζήτησε να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο της Πισπιρίγκου, ενώ κατασχέθηκαν και 8 συσκευές κινητής τηλεφωνίας που βρέθηκαν στο σπίτι της στην Πάτρα. Τόσο η ανακρίτρια όσο και ο εισαγγελέας Γιώργος Πολυκράτης που θα υποβάλει τη σχετική πρόταση στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, θεωρούν πως, μέσα από την άρση, θα καταφέρουν να συνθέσουν τα άγνωστα κομμάτια, τα οποία, ακόμη και μετά την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου, παραμένουν σκοτεινά.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε δημόσια ο Μάνος Δασκαλάκης, επιθυμεί να μάθει την πλήρη αλήθεια για τον θάνατο της Τζωρτζίνας αλλά και των άλλων δύο αδικοχαμένων ψυχών, της Μαλένας και της Ιριδας. Ο 30χρονος πατέρας, αμέσως μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος της συζύγου του, σε δηλώσεις του αποκάλεσε «κατηγορουμένη» τη 33χρονη αποκαλύπτοντας την πλήρη διαφοροποίησή του από τη μέχρι εκείνη την στιγμή ενιαία αντίδραση με κοινό μέτωπο έναντι δημοσιευμάτων των δύο γονιών.

Μετά τη δήλωση προς υποστήριξη της κατηγορίας (πολιτική αγωγή) στη δικαστική λειτουργό, ο 30χρονος κι επίσημα θα είναι αντίδικος της μητέρας των τριών παιδιών τους, που χάθηκαν μέσα σε διάστημα τριών ετών, αξιώνοντας αποκατάσταση για την ψυχική οδύνη του από τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Στο πλαίσιο της ανάκρισης, άμεσα αναμένεται να κληθούν για να καταθέσουν ως μάρτυρες γιατροί και νοσηλευτές από το Καραμανδάνειο της Πάτρας, το Ωνάσειο αλλά και το Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» όπου νοσηλεύτηκε η 9χρονη Τζωρτζίνα. Επίσης, την πόρτα της ανακρίτριας θα κληθούν να περάσουν για να εξεταστούν πρόσωπα του συγγενικού περιβάλλοντος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA