ΚΟΙΝΩΝΙΑ
06/04/2022 17:55

Νομική ΕΚΠΑ: Προκαταρκτική έρευνα για τις καταγγελίες παρενόχλησης φοιτητών από καθηγητή

Ο Σύλλογος Φοιτητών Νομικής κατήγγειλε σεξουαλικές παρενοχλήσεις από καθηγητή κατά φοιτητών και μάλιστα σε ψήφισμά του, όπου επισημαίνεται ότι ο εν λόγω καθηγητής προέβη σε αυτές τις ενέργειες συστηματικά από την περίοδο που ήταν επιτηρητής, ενώ δεν δίστασε να «κόψει» πρωτοετή φοιτητή του πανεπιστημίου

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Νομική ΕΚΠΑ: Προκαταρκτική έρευνα για τις καταγγελίες παρενόχλησης φοιτητών από καθηγητή
(πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών μετά τη δημοσιοποίηση καταγγελίας από τον σύλλογο φοιτητών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών για παρενόχληση φοιτητών από καθηγητή. Στο πλαίσιο της έρευνας θα διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και ειδικότερα εάν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις, όπως παράνομη βία και αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Διαβάστε ακόμη: Ελένη Τοπαλούδη: «Οι τελευταίες λέξεις του παιδιού μου ήταν "θα σας βρει ο πατέρας μου" - Ποιος γονιός το αντέχει αυτό;»

Τι κατήγγειλαν οι φοιτητές της Νομικής ΕΚΠΑ για παρενόχληση από καθηγητή

Ο Σύλλογος Φοιτητών Νομικής κατήγγειλε σεξουαλικές παρενοχλήσεις από καθηγητή κατά φοιτητών και μάλιστα σε ψήφισμά του, όπου επισημαίνεται ότι ο εν λόγω καθηγητής προέβη σε αυτές τις ενέργειες συστηματικά από την περίοδο που ήταν επιτηρητής, ενώ δεν δίστασε να «κόψει» πρωτοετή φοιτητή του πανεπιστημίου, όταν εκείνος αρνήθηκε να προχωρήσει σε ερωτική επαφή μαζί του. Στο ψήφισμα του Συλλόγου Φοιτητών αναφέρονται τα αρχικά του καθηγητή Χ.Χ. «...ο οποίος προσεγγίζει και παρενοχλεί φοιτητές», όπως σημειώνεται στο ψήφισμα.

Οπως καταγγέλλουν οι φοιτητές τα περιστατικά είναι πολλά, ενώ ένα από τα σοβαρότερα έλαβε χώρα σε περίοδο δια ζώσης εξεταστικής προ κορονοϊού. Τότε, κατά τη διάρκεια εξέτασης προσέγγιζε συνεχώς ένα φοιτητή και κατά την παράδοση των γραπτών κοιτούσε για ώρα επίμονα το πάσο του, όπως αποδείχτηκε για να συγκρατήσει το όνομά του.

Αξίζει να αναφερθεί πως την ίδια κιόλας μέρα του έστειλε αίτημα στα social media και ήδη στα πρώτα μηνύματα συστήθηκε ως «ο επιτηρητής σου, χαχα, σοκ», εδραιώνοντας την ιδιότητά του, όπως σημειώνεται στο ψήφισμα. Στη συνέχεια οι φοιτητές περιγράφουν ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής επικοινωνούσε με τον φοιτητή και τον εκβίαζε εμμέσως να απαντάει στα μηνύματά του για να μην υπάρξει επίπτωση στον βαθμό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΝΟΜΙΚΗ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ