Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε λειτουργία θα βρίσκεται από σήμερα 7 Απριλίου η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό με την 4η δόση κατά του κορονοϊού μετά την σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για τους άνω των 60 ετών. Η 2η αναμνηστική δόση αφορά σε πρώτη φάση τους πολίτες άνω των 80 ετών και σταδιακά θα ανοίγει και για τις άλλες ηλικιακές ομάδες. Έτσι θα ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα το άνοιγμα της πλατφόρμας των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 70-79 και ακολούθως για την ηλικιακή ομάδα 60-69.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: 4η δόση εμβολίου για όλους το φθινόπωρο «βλέπει» η Μίνα Γκάγκα

Οι δικαιούχοι της 2ης αναμνηστικής δόσης είναι περίπου 1,3 εκατομμύρια πολίτες άνω των 60 ετών. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών προτείνει τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης με mRNA εμβόλιο Pfizer και Moderna, σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον 4 μηνών μετά τον εμβολιασμό με την 1η αναμνηστική δόση (3η δόση). Ενώ σε άτομα που έχουν νοσήσει μετά τη χορήγηση της 1ης αναμνηστικής δόσης, δεν προτείνεται 2η αναμνηστική δόση.

Σημειώνεται πως από 20 Ιανουαρίου εμβολιάζονται με την 4η δόση του εμβολίου κατά της covid-19 οι πολίτες που ανήκουν στην ομάδα των ανοσοκατεσταλμένων. Η 2η αναμνηστική δόση για την ομάδα αυτή χορηγείται 3 μήνες μετά την 1η αναμνηστική. Στην παραπάνω ομάδα περιλαμβάνονται και παιδιά και έφηβοι 12 έως 17 ετών με ανοσοκαταστολή και νοσήματα υψηλού κινδύνου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA