Μενού
  • Α-
  • Α+

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων του πορίσματος της άτυπης επιτροπής των τριών ιατροδικαστών για την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών από την Πάτρα, προκύπτουν κάποια... παράδοξα.  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Σωτηρόπουλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, για πρώτη φορά στα ιατροδικαστικά χρονικά, έχει συσταθεί μια άτυπη επιτροπή, με πρωτοβουλία του προϊσταμένου της ιατροδικαστής υπηρεσίας Αθηνών, Νίκου Καρακούκη.  Ουσιαστικά, συγκροτήθηκε για να χυθεί άπλετο «φως» στην υπόθεση και κυρίως για να επαναξιολογήσει την αιτία θανάτου του πρώτου παιδιού, δηλαδή της Μαλένας το 2019. Η επιτροπή είναι τριμελής: εκτός από τον επικεφαλής της επιτροπής, τον κ. Καρακούκη, μέλη της είναι ο Νίκος Καλογριάς και η Χριστίνα Τσάκωνα. Και εδώ προκύπτει το εξής παράδοξο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού: Η κ.Τσάκωνα είναι η ιατροδικαστής που συνέταξε την ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο της Μαλένας. Είναι αυτή που είχε δώσει τότε αιτία θανάτου την: ηπατική ανεπάρκεια.

Ορισμένοι συνάδελφοί της έχουν δηλώσει πως ήταν «άστοχη» αυτή η εκτίμηση περί ηπατικής ανεπάρκειας. Κι εδώ προκύπτει το εξής παράδοξο: πώς είναι δυνατόν η κ.Τσάκωνα, ως μέλος της επιτροπής, να είναι και ελεγκτής και ελεγχόμενη. Μάλιστα, η ολοκλήρωση του πορίσματος φαίνεται πως παρουσιάζει καθυστέρηση. 

Γρηγόρης Λέων: Υπήρξαν αστοχίες

Ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, που τοποθετήθηκε από τον πρώτη στιγμή για την υπόθεση, δίνοντας σημαντικές ιατροδικαστικές πληροφορίες, ερωτώμενος από τη Μάρα Ζαχαρέα για αυτό το «παράδοξο» της άτυπης επιτροπής, απάντησε ότι δεν το βρίσκει απαραίτητα κακό, καθώς η κ. Τσάκωνα γνωρίζει πληροφορίες πολύ σημαντικές για την υπόθεση.

«Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην επιτροπή. Δεν το βρίσκω απαραίτητα κακό. Κάποιος θα πρέπει να δώσει πληροφορίες, τι στοιχεία έκρινε με αυτό τον τρόπο, ώστε να βγει ένα κοινό πόρισμα για το τι συνέβη. Πράγματι, η συνάδελφος έχει κάνει κάποιες αστοχίες. Από εκεί και πέρα οφείλει να δώσει ουσιαστικά όλα τα στοιχεία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λέων.

«Σίγουρα έγκλημα με παθολογικά αίτια δεν υπάρχει. Όταν έχουμε δύο υποθέσεις, όπου στη μία φαίνεται η ηπατική ανεπάρκεια ως αιτία θανάτου και στην άλλη το πνευμονικό οίδημα ή αγενεσία φλοβόκομβου, αντιλαμβανόμαστε ότι αυτές οι αιτίες δεν μπορούν να συνάδουν με μια εγκληματική ενέργεια. Και στις δύο περιπτώσεις χρειάζεται επαναξιολόγηση και επανεκτίμηση για τις αιτίες θανάτου», υπογράμμισε ο ιατροδικαστής.

«Η επιτροπή θα έχει σύντομα το πόρισμα και θα το κατεθέσει, Είμαι σίγουρος ότι θα είναι ένα πόρισμα που δε θα έχει κανένα ερωτηματικό. Θα είναι ξεκάθαρο και κατά την εκτίμησή μου θα είναι ξεκάθαρα εγκληματική ενέργεια», κατέληξε ο κ. Λέων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA