Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη που πέρασαν από το γραφείο της ανακρίτριας για την υπόθεση με τον θάνατο της 9χρονης κόρης τους, Τζωρτζίνας, ανοίγει ένας νέος κύκλος καταθέσεων καθώς έχει ζητηθεί να εξεταστούν εκ νέου οι γιατροί και οι νοσηλευτές που είχαν εμπλακεί στη νοσηλεία του κοριτσιού, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο δολοφονήθηκε.

Διαβάστε ακόμη: Δεν έχει καμία τύχη η αίτηση αποφυλάκισης της Ρούλας Πισπιρίγκου σύμφωνα με τους νομικούς

Σήμερα, Παρασκευή, βρίσκεται στην Ευελπίδων ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου του Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης, που επανέφερε την Τζωρτζίνα στη ζωή. Ο γιατρός είχε κληθεί να καταθέσει και στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης και είχε δώσει ό,τι στοιχεία είχε στα χέρια του  Τμήμα Ανθρωποκτονιών που ερευνούσε την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Προσερχόμενος στα δικαστήρια της Ευελπίδων είπε: «Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί που πολεμήσαμε μαζί. Να σας θυμίσω ότι μετά τη δραματική διάσωση που έλαβε χώρα στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας κληθήκαμε με τη δική μου ομάδα να φέρουμε εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο.

Αγωνιστήκαμε και δώσαμε πραγματικά μάχη για να καταφέρουμε ό,τι θα μπορούσαμε να περισώσουμε από τη μικρή Τζωρτζίνα. Νομίζω τα καταφέραμε, τη θωρακίσαμε, εξασφαλίσαμε τον περίφημο απινιδωτή και βηματοδότη. Θέλαμε να πιστεύουμε ότι με αυτό θα πορευόμαστε. Δυστυχώς η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη», τόνισε ο κ. Ηλιάδης.

Τέλος, δήλωσε πως είναι στη διάθεση της ανακρίτριας ώστε να πει μόνο την αλήθεια σχετικά με όσα έγιναν κατά τη νοσηλεία της 9χρονης.

Ο μάρτυρας φέρεται να έχει παραδώσει και τα βίντεο από τη νοσηλεία της μικρής Τζωρτζίνας. «Τα βίντεο είναι στα χέρια των Αρχών. Είχαμε ζητήσει από την μητέρα να καταγράφει την κλινική εικόνα της μικρής σε βίντεο. Δηλαδή τους σπασμούς της μικρής. Αυτή όμως επέλεξε να δείχνει το μόνιτορ. Εμείς μέσα από τα βίντεο πήραμε αυτό που θέλαμε για να καταλάβουμε τι συμβαίνει» φέρεται να υποστηρίζει ο κ. Ηλιάδης σύμφωνα με την εφημερίδα Πελοπόννησος.

Τι κατέθεσε ο Μάνος Δασκαλάκης

Χθες, Πέμπτη, ο Μάνος Δασκαλάκης βρέθηκε για περίπου τρεις ώρες απέναντι από τη 18η τακτική ανακρίτρια καθώς κλήθηκε για την υπόθεση της δολοφονίας της Τζωρτζίνας. Ουσιαστικά είναι ο είναι ο πρώτος μάρτυρας που καταθέτει εναντίον της, ενώ μέχρι πριν συλληφθεί θεωρούσε πως δεν υπάρχει περίπτωση να έχει βλάψει το παιδί τους. 

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μέχρι την τελευταία στιγμή η γυναίκα που υποστήριζα έκανε κάτι τέτοιο. Μέχρι τώρα δεν είχε δώσει το παραμικρό δείγμα. Ήταν υπόδειγμα μητέρας. Δε μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε και περιμένουμε να λάμψει η αλήθεια και για τα άλλα δύο παιδιά» δήλωσε χθες βγαίνοντας από το δικαστήριο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA