Μενού
  • Α-
  • Α+

Με αφορμή το μπαράζ των σεισμικών δονήσεων τα τελευταία 24ωρα στη Θήβα, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνα, Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι υπάρχει αναζωπύρωση της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή, αλλά θα είναι από τις τελευταίες. Περίπου στις 3.000 ανέρχονται οι σεισμικές δονήσεις που καταγράφηκαν στην Θήβα τους τελευταίους 14 μήνες, όμως όπως τόνισε ο κ. Λέκκας, η περιοχή δεν έχει δυναμικότητα να δώσει κάποιο μεγάλο σεισμό που να προκαλέσει πρόβλημα, ενώ η όποια σεισμική δραστηριότητα δεν θα «ξεφύγει» από τα 4-4,5 Ρίχτερ.

Διαβάστε ακόμη: Σεισμός στη Θήβα - Καθησυχαστικός ο Ακης Τσελέντης: «Δεν έχουμε ενεργοποίηση μεγάλου ρήγματος»

 

Ο καθηγητής εκτίμησε ότι δεν έχει να δώσει άλλο σεισμό στην περιοχή της Θήβας και πλέον το ενδιαφέρον των σεισμολόγων «στρέφεται σε άλλες διπλανές περιοχές», που είναι πιθανόν να καταγραφούν σεισμοί. Ο καθηγητής προσέθεσε ότι η σεισμική δραστηριότητα καταπονεί τα παλαιά κτήρια, αλλά όχι τα καινούργια, δηλαδή αυτά που είναι χτισμένα από το 1980 και μετά, γι' αυτό και έχουν εκδοθεί οδηγίες από τον ΟΑΣΠ για τους ένοικους σε παλιά οικήματα.

«Είναι λογικό να ανησυχούν οι κάτοικοι της περιοχής της Θήβας με τόσους σεισμούς τους τελευταίες μήνες, το αντιλαμβάνομαι πλήρως αλλά αυτό είναι μέσα στην φύση. Παρακολουθούμε πολύ κοντά την εξέλιξη του φαινομένου και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», δήλωσε ο ίδιος. Παράλληλα ο καθηγητής δήλωσε πως στην Ελλάδα υπάρχει ετοιμότητα για κάθε τέτοιο γεγονός από τις αρμόδιες αρχές καθιστώντας την χώρα «σεισμικά άτρωτη».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA