Μενού
  • Α-
  • Α+

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στη Θήβα. Ακολούθησαν τέσσερις μικρότερες σεισμικές δονήσεις με το ίδιο επίκεντρο. Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση των τεσσάρων φορέων που συγκροτούν το Ενιαίο Εθνικό Σεισμολογικό Δίκτυο και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώθηκε ότι στις 05:12 το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε ασθενή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 48 χλμ βορειοδυτικά της Αθήνας και το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 5 χλμ ανατολικά από την πόλη της Θήβας. Ακολούθησαν τέσσερις μικρότεροι σεισμοί μέσα στις επόμενες δυο ώρες, με τον μεγαλύτερο σεισμό να καταγράφεται στα 3,6 Ρίχτερ, λίγο πριν τις 06:30, στο ίδιο επίκεντρο και με εστιακό βάθος στα 11,2 χιλιόμετρα. Οι υπόλοιπες δονήσεις ήταν 2,3- 2,5 και 2,1 Ρίχτερ με την τελευταία να καταγράφεται γύρω στις 07:30.

Σεισμός στη Θήβα: «Δεν μπορούμε να διακρίνουμε κύριο σεισμό», λέει ο Ευθύμιος Λέκκας 

O καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας, σε δηλώσεις του στο MEGA αναφέρθηκε στη σεισμική ακολουθία που καταγράφηκε τα ξημερώματα της Κυριακής. «Έχουμε την εκδήλωση ενός σεισμού 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην περιοχή των Θηβών. Έχει αρχίσει μια δραστηριότητα εδώ και 4 ημέρες. Είναι αναζωπύρωση της δραστηριότητας που έχουμε εδώ και περίπου 14 μήνες και περιλαμβάνει περίπου 3.000 μικροσεισμούς. Έχουμε μια ζώνη με αρκετά ρήγματα που δίνουν ένα σμήνος σεισμών. Ο σεισμός έγινε αισθητός από την Αταλάντη μέχρι και την Αττική. Είναι ένας σεισμός επιφανειακός, αρκετά ισχυρός. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Θεωρώ ότι θα κρατηθεί σε αυτό το επίπεδο», ανέφερε ο κ. Λέκκας. 

«Δεν μπορούμε να διακρίνουμε κύριο σεισμό. Όλοι οι σεισμοί είναι παραπλήσιοι, έχουν μια οροφή της τάξεως των 4,6 – 4,7 βαθμών. Ένας σεισμός της τάξεως των 5,5 βαθμών έγινε στην περιοχή το 1914 και είχε κάνει και αρκετές ζημιές», συμπλήρωσε ο Ευθύμιος Λέκκας. 

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη του σεισμού. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA