Μενού
  • Α-
  • Α+

Το πιστοποιητικό νόσησης πρέπει να επανεκδώσουν όσοι είχαν νοσήσει με κορονοϊό μετά την απόφαση για αλλαγής στο χρονικό διάστημα ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης. Μέσα από νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τα μέτρα που ισχύουν για τον κορονοϊό τα συναρμόδια υπουργεία αποφάσισαν να επεκτείνουν τη διάρκεια ισχύος των πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού.

Διαβάστε ακόμηΚορονοϊός: Πάσχα στο χωριό για τους Ελληνες - Μάσκες στους ναούς και εστίαση με πιστοποιητικά

Έως τώρα το πιστοποιητικό νόσησης ίσχυε για τρεις μήνες και πλέον η διάρκειά του πάει στους έξι μήνες. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει, λοιπόν, μέσω του gov.gr να κατεβάσουν εκ νέου το πιστοποιητικό νόσησης, ώστε να εκδοθεί με νέα ημερομηνία λήξης και να το αποθηκεύσουν στη συνέχεια είτε στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού τους τηλεφώνου είτε να τυπώσουν το έγγραφο και να το έχουν μαζί τους.

Πώς εκδίδεται το πιστοποιητικό νόσησης

Αφού αυξάνεται η διάρκεια ισχύος, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μέσω του gov.gr στη σελίδα https://eudcc.gov.gr/start/ να κατεβάσουν ξανά το πιστοποιητικό νόσησης και να το αποθηκεύσουν είτε στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού τους τηλεφώνου είτε να τυπώσουν το έγγραφο και να το έχουν μαζί τους.

α) κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR για κορονοϊό COVID-19, εντός δεκατεσσάρων (14) ημερών μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο,

β) ειδικώς για τους πλήρως εμβολιασμένους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 2, και κατόπιν θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test).

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA