Μενού
  • Α-
  • Α+

 Αμετανόητος είναι ο 93χρονος για τη δολοφονία του 50χρονου για μία θέση πάρκινγκ και τους καυγάδες για τον ηλιακό θερμοσίφωνα στην Τήνο. Ωστόσο, η μητέρα του θύματος που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τον 90χρονο, ξέσπασε, μιλώντας στο Star και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Η μητέρα του 50χρονου είπε πως ο δολοφόνος του γιου της δεν θα μείνει στη φυλακή λόγω ηλικίας, ενώ ο γιος της - ό,τι κι αν γίνει - δεν θα γυρίσει πίσω. «Και τα δύο μου παιδιά χάθηκαν άδικα», λέει και αποκαλύπτει τα τελευταία του λόγια σε αυτήν τα οποία ήταν «μανούλα σε αγαπώ, πρόσεχε».

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο δράστης που φέρεται να τέλεσε την ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, όπως όλα δείχνουν, είχε αποφασίσει να σκοτώσει τον 50χρονο. Αιτία η μήνυση που του είχε κάνει ο αγιογράφος, καθώς οι δυο άνδρες είναι γείτονες, με τον 93χρονο να κάνει διαρκώς φασαρίες και να δημιουργεί προβλήματα. Μάλιστα, το θράσος του ηλικιωμένου του νησιού, όπως τον αποκαλούσαν οι κάτοικοι ήταν τέτοιο που έλεγε στους αστυνομικούς ότι εκείνοι ευθύνονται για το τραγικό αυτό αποτέλεσμα γιατί σχημάτισαν δικογραφία μετά τη μήνυση που του είχε κάνει το θύμα. Παράλληλα με τις ύβρεις που εκτόξευε εναντίον τους, τις απειλές και τις φωνές, έλεγε χαρακτηριστικά για τον άνθρωπο που μόλις πριν λίγα λεπτά είχε δολοφονήσει «Καλά του έκανα».

Ο δράστης πετάχτηκε μπροστά στο θύμα

Το καρτέρι θανάτου με το δίκανο σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:00 της Κυριακής. Ο 50χρονος, ένας άνθρωπος αγαπητός, ήσυχος, οικογενειάρχης πατέρας δυο παιδιών, βγήκε από το σπίτι του, κοντά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο για να πετάξει τα σκουπίδια. Στο διπλανό, ο 93χρονος είχε βγει στην αυλή και παραμόνευε. Ο διευθυντής της Σχολής Αγιογραφίας περπάτησε περίπου 10 -20 μέτρα και συνάντησε τον ιεροψάλτη και άρχισαν να συζητούν, με τον 50χρονο να αναφέρεται στην πρόοδο του παιδιού του και να του λέει πως πρέπει να συνεχίσει τα μαθήματα γιατί έχει ταλέντο.

Αφήνει τη σακούλα με τα απορρίμματα στον κάδο και μαζί επιστρέφουν προς το σπίτι του αγιογράφου όπου βλέπουν τον 93χρονο. Ο ιεροψάλτης παίρνει τη μηχανή του και φεύγει και ο 50χρονος μπαίνει στο αυτοκίνητό του. Τότε πετάγεται μπροστά του ο δράστης, κολλάει την κάνη του δίκανου στο παράθυρο και πυροβολεί δυο φορές. Οι σφαίρες βρίσκουν στο κεφάλι τον 50χρονο και ο θάνατος του είναι ακαριαίος.

«Τον τελείωσα!»

Αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει στους αστυνομικούς ότι ο δολοφόνος, αμέσως μετά την πράξη του, φωνάζει με ικανοποίηση «τον τέλειωσα!» ενώ όπως διαπιστώθηκε, μετά το φονικό, βάζει στο όπλο άλλες δυο σφαίρες πιθανότατα για να συνεχίσει την φρικαλέα δράση του σε οποίον τολμούσε να τον πλησιάσει. Την καραμπίνα, σύμφωνα με πληροφορίες την είχε από το 2016 για να πηγαίνει κυνήγι.

Μαρτυρίες από το νησί κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που του άρεσε να προκαλεί φασαρίες και εντάσεις. Μάλιστα τον περιγράφουν ως δικομανή ο οποίος στρεφόταν νομικά εναντίον όχι μόνο όποιων του έκαναν μήνυση για τις παρενοχλήσεις, τις φασαρίες και τις απειλές αλλά και κατά των αστυνομικών που σχημάτιζαν τις δικογραφίες με αποτέλεσμα να διενεργούνται ΕΔΕ. Μάλιστα, δεν δίσταζε να προκαλεί εντάσεις ακόμα και μέσα και έξω από τις εκκλησίες ενώ αρκετές φορές κάτοικοι του νησιού αναγκάζονταν να υπομένουν την απαράδεκτη και εκρηκτική συμπεριφορά του ηλικιωμένου γιατί όπως χαρακτηριστικά λένε ο φόβος ήταν αυτός που τους κρατούσε μακριά από τις καταγγελίες ενώ το γεγονός ότι το σπίτι του είναι δίπλα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο προκαλούσε έντονη ανησυχία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA