Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει για τις πασχαλινες διακοπές των Ελλήνων, για πρώτη φορά χωρίς περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό μετά από δύο χρόνια. Παρόλα αυτά, οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, αλλά και στην ενοικίαση καταλυμάτων έχουν σημειώσει αλματώδη αύξηση λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Ανάρπαστοι προορισμοί είναι Κέρκυρα, Μύκονος και Τήνος για τις διακοπές.

Διαβάστε ακόμη: Μέτρα τέλος από τον Μάιο - Τι θα γίνει με εστίαση, ανεμβολίαστους, μάσκες και πιστοποιητικό εμβολιασμού

«Στην πόλη της Κέρκυρας και στα περίχωρα είναι 100%» λέει ο ξενοδόχος Σπύρος Ρόκκας για την πληρότητα στο νησί. Ωστόσο, οι ξενοδόχοι προειδοποιούν όσους άργησαν πως δύσκολα θα βρουν δωμάτιο τώρα πια για το Πάσχα.

Όσον αφορά στις Κυκλάδες, η Σύρος έχει πληρότητα στο 90%, με τις τιμές για ένα δίκλινο δωμάτιο να ξεκινούν από 80 ευρώ, ενώ πέρυσι οι τιμές ξεκινούσαν από τα 60 ευρώ.Τα πλοία ετοιμάζονται να φύγουν γεμάτα, με το κόστος να είναι αυξημένο και στα ακτοπλοϊκά. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, το κόστος του ταξιδιού για τις Κυκλάδες θα είναι αυξημένο κατά περίπου 10%. Έτσι, μια τετραμελής οικογένεια για να πάει στην Τήνο θέλει 200€ από 176€, ενώ στην Πάρο 240 από 222€.

Ενδεικτικά το δρομολόγιο Πειραιάς – Πάρος, από τα 38,50 ευρώ το ατομικό εισιτήριο οικονομικής θέσης πήγε στα 42,50 ευρώ, το Πειραιάς – Μύκονος, από τα 40 ευρώ το ατομικό εισιτήριο στα 44 ευρώ και το Πειραιάς – Σύρος, από τα 35 ευρώ το ατομικό εισιτήριο στα 38,50 ευρώ.

Αυξήσεις έχουν γίνει και στα οχήματα, με τις πρώτες να υπολογίζονται στο 10%. Ειδικότερα, για το δρομολόγιο Ραφήνα – Άνδρος, από τα 20,50 ατομικό εισιτήριο (οικονομική θέση) ανεβαίνει στα 23 ευρώ, ενώ για το ΙΧ από 45 ευρώ, θα ανέλθει στα 48 ευρώ.

Στο Ραφήνα – Τήνος, από 29 ευρώ που είναι το ατομικό εισιτήριο (οικονομική θέση) θα ανέλθει στα 32 ευρώ. Στο ίδιο δρομολόγιο το ΙΧ αυτοκίνητο από τα 60 ευρώ, θα ανέλθει στα 63 ευρώ, ενώ στο δρομολόγιο Ραφήνα – Μύκονος, από τα 31 ευρώ το ατομικό εισιτήριο (οικονομική θέση) θα ανέλθει στα 35 και το ΙΧ αυτοκίνητο από τα 67 ευρώ θα ανέλθει στα 70 ευρώ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA