Μενού
  • Α-
  • Α+

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν οι δύο ασυνείδητοι οδηγοί που τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής επιδόθηκαν στη ριψοκίνδυνη κόντρα στην παραλιακή με τα πανάκριβα αυτοκίνητά τους μάρκας Lamborghini και Audi R8 αντίστοιχα να ξεπερνούν τις ταχύτητες των 270 χλμ. την ώρα! Οι Αρχές κατάφεραν να φτάσουν στην ταυτοποίηση και των δύο οδηγών, καθώς η Τροχαία είχε στη διάθεσή της βίντεο που απεικόνιζε και τα δύο αυτοκίνητα να τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Διαβάστε ακόμη: Ερευνα για τη Lamborghini που τρέχει με 300 χλμ. στην παραλιακή 

Συγκεκριμένα, η Lamborghini εντοπίστηκε στη Γλυφάδα να κινείται με χαμηλή ταχύτητα, ωστόσο οι αστυνομικοί της Τροχαίας αναγνώρισαν το όχημα και προχώρησαν σε έλεγχο. Ο οδηγός της φέρεται να είναι κάτοικος Γλυφάδας και δεν είναι γνώριμος ούτε στις Αρχές, ούτε ευρύτερα για την κοσμική του ζωή. Αντίστοιχα οι αρχές χάρις στο εν λόγω βίντεο εντόπισαν και τον οδηγό του Audi R8. Το εν λόγω βίντεο εξετάστηκε από τους αστυνομικούς της Τροχαίας, οι οποίοι ταυτοποίησαν τα οχήματα και κινήθηκε πλέον η νόμιμη διαδικασία προκειμένου να ασκηθούν διώξεις, να επιβληθούν τα απαραίτητα διοικητικά πρόστιμα αλλά και άλλες κυρώσεις που προβλέπει ο Κ.Ο.Κ. Όπως προκύπτει πάντως από την εξέλιξη της έρευνας, οι δύο οδηγοί δεν συμμετείχαν σε αυτοσχέδιους αγώνες, (κόντρες), αλλά έτρεχαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα σε δρόμους των νοτίων προαστίων.

«Καρφώθηκαν» από το Youtube

Ολα ξεκίνησαν όταν στη μεγάλη επιχείρηση που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής σε διάφορα σημεία για την πάταξη του φαινομένου των αυτοσχέδιων αγώνων στην παραλιακή εντοπίστηκε ένα super car, το οποίο εμφανίζεται σε βίντεο να παίρνει μέρος στις «κόντρες - αστραπή» αναπτύσσοντας ιλιγγιώδεις ταχύτητες που ξεπερνούν τα 300 χιλιόμετρα. Οι αξιωματικοί της τροχαίας είχαν εντοπίσει τις τελευταίες ημέρες σε βίντεο στο YouTube μια Lamborghini η οποία κινείται σε δρόμους των νοτίων προαστίων με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 300 χλμ. την ώρα. Ο οδηγός του πολυτελούς αυτοκινήτου αντιμετώπιζε δηλαδή τους δρόμους σαν... πίστες με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη δική του ασφάλεια και όλων όσων τυχόν βρεθούν στο δρόμο του.

Στους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν συμμετείχαν 5 αστυνομικοί του Α΄ Τμήματος Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής και 4 αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:

• 56 για υπέρβαση ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας,

• 39 για παράνομη στάθμευση, από τις οποίες 2 για ράμπα αναπήρων  και 3 σε ειδικούς χώρους στάθμευσης αποκλειστικά οχημάτων ατόμων με αναπηρία,

• 2 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,

• 1 για οδήγηση για επίδειξης ικανότητας,

• 1 για αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση,

• 1 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,

• 1 ανασφάλιστο όχημα,

• 1 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και

• 4 για μη εφοδιασμό με αποτελεσματικό σιγαστήρα.

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 34 ζεύγη πινακίδων και ισάριθμες άδειες κυκλοφορίας οχημάτων καθώς και 53 άδειες ικανότητας οδήγησης. Τέλος, ακινητοποιήθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, υψηλών επιδόσεων, το οποίο θα οδηγηθεί για έκτακτο τεχνικό έλεγχο. Σημειώνεται οτι οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA