Μενού
  • Α-
  • Α+

Το ράλι ακρίβειας κάνει δύσκολο και το Πάσχα - κυρίως για τους νονούς -  με τις τιμές στις λαμπάδες και στα σοκολατένια αυγά να είναι απλησίαστες.  Το 2021 οι λαμπάδες, απλές και παραδοσιακές είχαν από 2 έως 4 ευρώ. Φέτος, από 3 έως και 10 ευρώ και οι πιο στολισμένες με δωράκια είχαν από τα 10 ευρώ μέχρι και τα 40 ευρώ, φέτος οι τιμές έχουν πολλαπλασιαστεί και ξεκινούν και πάλι από τα 10 αλλά φτάνουν ως και τα 50.

Αλματώδη αύξηση έχει σημειωθεί και στις τιμές των σοκολατένιων αυγών. Τα αυγά από σοκολάτα, απαραίτητα για κάθε βαφτιστήρι, με βάρος από 600-700 γραμμάρια, πέρυσι κόστιζαν από 12 ευρώ και χτύπαγαν ταβάνι στα 20 ευρώ ανάλογα και με το μέγεθος. Φέτος, τα αυγά 600 γραμμαρίων ξεκινούν από 18 ως 66 ευρώ.

Ακόμη, τα τσουρέκια πέρυσι ξεκνούσαν από 5 ευρώ τα απλά και έφταναν στα 15 ευρώ το τεμάχιο για τα πιο ακριβά. Φέτος, πωλούνται από 7 ως 15 ευρώ.  Συνολικά δηλαδή το κόστος έχει εκτοξευτεί από 75 στα 131 ευρώ σχεδόν τα διπλάσια λεφτά. Ακριβότερα κατά πολύ είναι και τα παιχνίδια, αλλά και τα ρούχα. Έτσι πρακτικά ένας νονός δύσκολα θα καταφέρει να ικανοποιήσει το βαφτιστήρι με λιγότερα από 200 – 250 ευρώ. Αν μάλιστα έχει δύο βαφτιστήρια τότε όλο το δώρο Πάσχα θα πάει εκεί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA