Μενού
  • Α-
  • Α+

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 90χρονος που δολοφόνησε τον 52χρονο διευθυντή της Σχολής Αγιογραφίας στην Τήνο. Ο υπερήλικας φέρεται να είπε ότι δεν θυμάται «πώς πάτησε τη σκανδάλη». Ειδικότερα, ο δράστης πέρασε το απόγευμα της Τρίτης το κατώφλι της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σύρου και απολογήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας για όλα όσα συνέβησαν το μοιραίο μεσημέρι της Κυριακής, υποστηρίζοντας πως δεχόταν συνεχώς προκλήσεις από το θύμα.

Διαβάστε ακόμη: Δολοφονία Τήνος: Στον εισαγγελέα Σύρου με αποδοκιμασίες ο 90χρονος που σκότωσε τον γείτονα του

Μάλιστα, επικαλέστηκε το προχωρημένο της ηλικίας του, λέγοντας ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων και γεροντική άνοια, ζητώντας παράλληλα την ψυχιατρική του εξέταση. Μετά την απολογία του, η ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν να κριθεί προσωρινά κρατούμενος, υπό το σκεπτικό πως έχει ομολογήσει την πράξη του και υπάρχει κίνδυνος τέλεσης και νέου εγκλήματος.

«Δεν θυμάμαι πώς πάτησα τη σκανδάλη»

Για «προκλητική και απαξιωτική συμπεριφορά» του 52χρονου προς το πρόσωπό του, έκανε λόγο κατά τη διάρκεια της απολογίας του στην ανακρίτρια ο 90χρονος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Για την ημέρα της δολοφονίας ο ηλικιωμένος άνδρας υποστήριξε ότι χωρίς να προκαλέσει, το θύμα του επιτέθηκε βρίζοντάς τον, την ώρα που εκείνος έπινε τον καφέ του στην αυλή του. Μάλιστα, όπως ισχυρίστηκε, ο 52χρονος μπαίνοντας στο αυτοκίνητό του τον μούντζωσε και συνέχισε να του μιλάει άσχημα.

Τότε, ο 90χρονος από τον θυμό του, του πέταξε ένα βότσαλο στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του. Το θύμα, όπως λέει ο κατηγορούμενος, έγινε έξαλλο και άρχισε να του απευθύνεται με χυδαίους χαρακτηρισμούς. Ο ηλικιωμένος, που όπως υποστηρίζει αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, είπε ότι βρισκόταν σε ταραχή από τη λεκτική επίθεση που δέχτηκε από τον 52χρονο διευθυντή της Σχολής Αγιογραφίας της Τήνου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA