Μενού
  • Α-
  • Α+

Το κατώφλι της ανακρίτριας που έχει αναλάβει την υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα πέρασαν χθες τέσσερις νοσηλεύτριες από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια θα συγκεντρώσει μαρτυρίες από ιατρονοσηλευτικό προσωπικό από όλα τα νοσοκομεία που νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα προκειμένου να σχηματίσει εικόνα για τις συνθήκες νοσηλείας της. Αυτό, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό σημαίνει πως σύντομα θα καταθέσουν στην ανακρίτρια άτομα που ανήκουν στο προσωπικό τόσο του Ωνασείου όσο και του Παίδων!

Σε δεύτερο χρόνο θα κληθούν να καταθέσουν και πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος σύμφωνα με το Mega. Την ίδια ώρα η Ρούλα Πισπιρίγκου επιμένει στον ισχυρισμό της ότι είναι αθώα και θα καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης.

Διαβάστε ακόμη: Η κατάθεση «κλειδί» για την Ιριδα που οδηγεί σε σύλληψη - Τα λάθη της Δήμητρας Πισπιρίγκου

Αναλαμβάνουν δράση Καρακούκης και Καλογρηάς

Παράλληλα, σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση θεωρείται και το κατεπείγον αίτημα της Εισαγγελίας, σύμφωνα με το οποίο ορίστηκαν δύο ιατροδικαστές για να διερευνήσουν από το «μηδέν» τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. «Θα επανεξεταστούν όλα τα δεδομένα και θα προσπαθήσουν να βρουν ένα θετικό εύρημα. Μπορεί αυτό το εύρημα είτε να χάθηκε είτε να υποεκτιμήθηκε» δήλωσε ο ιατροδικαστής, Σωκράτης Τσαντίρης.

Από την Ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών ορίστηκαν δύο πάρα πολύ έμπειροι ιατροδικαστές, ο Νίκος Καρακούκης και ο Νίκος Καλογρηάς. Ο Νίκος Καρακούκης είναι προϊστάμενος Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών και ο Νίκος Καλογρηάς πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατροδικαστών του υπουργείου Δικαιοσύνης. Οι δύο έμπειροι ιατροδικαστές, θα μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία σε αντίθεση με την τριμελή άτυπη επιτροπή στην οποία συμμετείχαν και πραγματοποιούσαν εσωτερική έρευνα χωρίς εισαγγελική παραγγελία. Χωρίς πρόσβαση όμως σε όλους τους φακέλους δεν μπορούσαν να βγάλουν ένα ασφαλές πόρισμα.

Αρχικά θα ζητήσουν τους ιατρικούς φακέλους των δύο κοριτσιών, τις προηγούμενες ιατροδικαστικές εκθέσεις και θα γίνει ανασκόπηση των ιστολογικών τους εξετάσεων. Στα χέρια τους θα φθάσουν όλες οι καταθέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που ήρθαν σε επαφή με τα δύο άτυχα κορίτσια αλλά και οι καταθέσεις των συγγενών της οικογένειας. Εκτιμάται ότι θα χρειαστεί μέχρι ένας μήνας για να βγάλουν το τελικό τους πόρισμα οι δύο ιατροδικαστές.

Παραμένει ανοιχτή η υπόθεση της Πάτρας

Την υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά από την Πάτρα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο σχολίασε η πρώην πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων, Άννα Ζαΐρη. «Όταν συμβαίνουν τέτοια ακραία φαινόμενα, δεν είναι δυνατόν κανείς να υποψιαστεί από την αρχή τι μπορεί να αποκαλυφθεί. Με τη συλλογή των αποδεικτικών στοιχείων καταλήγουμε σε ασφαλή συμπεράσματα» δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Live News στο MEGA, η κ. Ζαΐρη και πρόσθεσε: «Ορθώς μέχρι την στιγμή που άρχισαν να πληθαίνουν τα στοιχεία, αντιμετωπιζόταν σαν κάτι τυχαίο, που δεν είχε σχέση με ανθρώπινη ενέργεια».

Η δικαστική λειτουργός μίλησε για μία ανοιχτή υπόθεση, ενώ σημείωσε πως οι δικαστικοί που ασχολούνται με αυτήν βρίσκονται «σε εξόχως δύσκολη θέση, γιατί τα στοιχεία είναι εξαιρετικά δύσκολα να συλλεχθούν και να συνεκτιμηθούν, αλλά και γιατί βρίσκεται στην κορυφή της δημοσιότητας». «Όταν εκφέρεται γνώμη και μάλιστα δημόσια για μία υπόθεση εν εξελίξει, ο εισαγγελέας βρίσκεται στη δυσχερέστατη θέση να είναι μόνος του, με μια κοινωνία που συζητάει γι’ αυτά που εκείνος έχει στα χέρια του και μπορεί να επηρεάζεται, χωρίς να μπορεί να το αντιμετωπίσει».

Η κ. Ζαΐρη τόνισε πως η υπόθεση θα πρέπει να αντιμετωπίζεται «με φειδώ», καθώς από τη μία πλήττεται το τεκμήριο της αθωότητας, ενώ από την άλλη η κοινωνία έχει εκφράσει ένα αίσθημα κόπωσης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA