Μενού
  • Α-
  • Α+

Χωρίς την υποχρέωση διενέργειας self test θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε το πρωί της Τετάρτης (13/4) ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, από την 1η Μαΐου τελειώνει η υποχρεωτικότητα υποβολής των μαθητών και των εκπαιδευτικών σε self test, δύο φορές την εβδομάδα όπως ισχύει μέχρι τώρα.

Διαβάστε ακόμη: Μέτρα: Τέλος οι μάσκες από 1η Ιουνίου, self test στα σχολεία από 1η Μαΐου κι άρση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Με δεδομένο πως για την τρέχουσα εβδομάδα οι μαθητές παρουσίασαν αρνητικό self test την περασμένη Τρίτη, πρακτικά αυτό είναι και το τελευταίο, καθώς την Παρασκευή (15/4) ολοκληρώνονται τα μαθήματα και εν συνεχεία αρχίζουν οι διακοπές του Πάσχα. Πλέον όταν στις 3 Μαΐου επιστρέψουν στα μαθήματά τους τόσο εκείνοι όσο και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί δεν θα χρειαστεί να παρουσιάσουν αυτοδιαγνωστικό τεστ.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, θα υπάρξουν διευκρινίσεις για το πρωτόκολλο που αφορά την επαφή με κρούσματα.

Σε ότι έχει να κάνει με τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς, εντάσσονται κι εκείνοι στην υποχρέωση ενός rapid test την εβδομάδα για την πρόσβαση στην εργασία τους, όπως θα ισχύει για όλους τους εργαζόμενους από την 1η Μαΐου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA