Μενού
  • Α-
  • Α+

«Περιμέναμε την αλλαγή κατηγορίας» ανέφερε απογοητευμένη η μητέρα του άτυχου ακτιβιστή, Ζακ Κωστόπουλου, Ελένη, λίγο μετά την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας να ζητήσει την ενοχή του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου της οδού Γλάστωνος και του συγκατηγορούμενου του μεσίτη για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και την αθώωση των τεσσάρων αστυνομικών.

Διαβάστε ακόμη: Ζακ Κωστόπουλος: Την ενοχή του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη ζήτησε ο εισαγγελέας της δίκης

«Από τις απολογίες τους προέκυψε ότι δεν έχουν μετανοήσει και το μυαλό μου πάει στη λέξη δόλος. Υπήρχε κάτι που τους οδήγησε να συμπεριφερθούν έτσι», δήλωσε η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου σημειώνοντας, παράλληλα, ότι «οι αστυνομικοί υπερέβησαν το καθήκον τους και σαν αστυνομία δεν έκαναν τίποτα». «Ακόμα υπάρχουν πολλά σημεία που δεν διερευνήθηκαν, δεν συλλέχτηκαν στοιχεία, μάρτυρες δεν βρέθηκαν. Αυτό τους καθιστά, όπως είχε πει και ο άντρας μου, διπλά υπεύθυνους για τη βία που άσκησαν και δεν βοήθησαν. Να εξιχνιαστεί αυτή η υπόθεση. Πολλά στοιχεία και μαρτυρίες χάθηκαν και τους θεωρώ υπεύθυνους» τόνισε ενώ ο πατέρας του 33χρονου πρόσθεσε πως περίμενε ο εισαγγελικός λειτουργός να είναι πιο αυστηρός με τους αστυνομικούς. «Δεν έλεγξαν τα κινητά τηλέφωνα των κατηγορουμένων. Υπήρχε καθαρός δόλος. Υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό που τον κλωτσοπατάνε. Δεν θα πιστεύουμε ούτε αυτό που βλέπουμε;» αναρωτήθηκε.

Ο εισαγγελέας αποτίμησε όλα τα στοιχεία της δικογραφίας και επισήμανε ότι οι δύο κατηγορούμενοι έδρασαν τιμωρητικά και με βάση τα ιατροδικαστικά ευρήματα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα δικά τους σφοδρά χτυπήματα συνδέονται αιτιωδώς με τις ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις που ενεργοποιήσαν μηχανισμό στο θύμα και οδήγησαν στο θάνατο του. Και όλη τη διάρκεια της εισαγγελικής αγόρευσης ήταν παρόντες στο δικαστήριο οι γονείς του Ζακ Κωστόπουλου, η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου ΦύσσαΜάγδα και η μητέρα της επίσης δολοφονημένης Ερατούς. Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα με αγορεύσεις συνηγόρων της οικογένειας του θύματος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA