Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Αντώνης Συκάρης, ο κορυφαίος Ελληνας ορειβάτης, δεν είναι πια εδώ. Αφησε την τελευταία του πνοή στο βουνό Νταουλαγκίρι σε ύψος 7.400 μέτρων. Ο Αντώνης Συκάρης πέθανε προχθές, Τρίτη 12 Απριλίου, από εξάντληση και έλλειψη οξυγόνου ενώ κατέβαινε από το όρος. Η είδηση του θανάτου του συγκλόνισε άπαντες, καθώς ο Αντώνης Συκάρης ήταν από τους καλύτερους ορειβάτες και πολλές φορές συνήθιζε να λέει στις συνεντεύξεις του ότι έχει όνειρο το ακατόρθωτο. 

Διαβάστε ακόμηSkroutz: Τι απαντά η εταιρεία για τις καταγγελίες αγορών από συνεργαζόμενο site που δεν παραδόθηκαν

Η σύζυγός του, Καλλιόπη, μίλησε για τον δικό της Αντώνη. «Ηταν το καλύτερο τέλος», ανέφερε στον Alpha για τον θάνατό του, καθώς και εκείνος θα ήθελε να φύγει σε ένα τέτοιο σημείο. «Θα ήθελα να μείνει εκεί, γιατί αυτό αγαπούσε και αυτό θα ήθελε και εκείνος. Είναι η μεγαλύτερη τιμή που θα μπορούσε να κάνει ένα βουνό σε ορειβάτη. Είναι το καλύτερο τέλος που θα μπορούσε να φανταστεί για εκεί. Ήξερε πόσο επικίνδυνο είναι και σίγουρα αν ήθελε να φύγει από την ζωή, θα ήθελε να φύγει σε ένα βουνό», σημείωσε η σύζυγος του Αντώνη Συκάρη.

Στην ερώτηση για το αν είχε αντιληφθεί την κατάστασή του, απάντησε: «Μα το ήξερα, είχαμε μιλήσει και πιο πριν και μου έλεγε: "δεν είμαι καλά" και ότι "είμαι πάρα πολύ εξαντλημένος". Δεν μπορούσε να μιλήσει καλά, δεν είχε άρθρωση ολόκληρη. Είχε εξαντληθεί και γι' αυτό έφυγε».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA