Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ρούλα Πισπιρίγκου πίστευε ότι δρούσε με ελευθερία κινήσεων στα νοσοκομεία που μπαινόβγαινε για τις υποθέσεις των θανάτων των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, όμως, όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός ρεπόρτερ Βασίλης Λαμπρόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, μόνο αυτό δεν συνέβαινε, αφού αρκετοί γιατροί και νοσηλευτές είχαν παρατηρήσει τις «ύποπτες» κινήσεις της. Για την ακρίβεια, όπως αποκάλυψε το ρεπορτάζ, υπήρξε επικοινωνία - προειδοποίηση από το νοσοκομείο του Ρίου προς το νοσοκομείο «Παίδων» ότι κάτι περίεργο υπάρχει στη συμπεριφορά της 33χρονης μητέρας.

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Θέμα ωρών πια οι νέες συλλήψεις» λέει η Αστυνομία - Τα ευρήματα που δίνουν απαντήσεις

Συγκεκριμένα, οι γιατροί του νοσοκομείου του Ρίου είχαν ενημερώσει τους συναδέλφους τους στο «Αγλαΐα Κυριακού» σχετικά με τα περίεργα επεισόδια που είχε εμφανίσει η 9χρονη Τζωρτζίνα, όσο εκείνη βρισκόταν μόνη στο δωμάτιο με την μητέρα της και τις διαφορές που εντόπιζαν κατά την εισαγωγή του κοριτσιού στη ΜΕΘ.

Οι γιατροί είχαν ζητήσει την «επιτήρηση» της Πισπιρίγκου, καθώς πολλές από τις κινήσεις της είχαν προκαλέσει τις υποψίες τους. Υπενθυμίζεται ότι η Πισπιρίγκου είχε ζητήσει να νοσηλευτεί η Τζωρτζίνα σε μονόκλινο δωμάτιο, ενώ η 9χρονη παρουσίαζε περίεργα επεισόδια όταν βρισκόταν υπό την επιτήρηση της μητέρας της. Τελικά, δεν υπήρξε επιτήρηση του παιδιού, με τους γιατρούς του νοσοκομείου «Παίδων» να λένε πως δεν ήταν δυνατόν να τοποθετήσουν «φρουρούς» ή να υπάρχει συνεχόμενη παρουσία γιατρών και νοσηλευτών στο δωμάτιο του παιδιού, όμως, είχαν τα μάτια τους επάνω στις κινήσεις της μητέρας. Παράλληλα, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε πως το στενό συγγενικό περιβάλλον της Πισπιρίγκου αστειευόταν και αποκαλούσε… Αϊνστάιν την 33χρονη πριν εκείνη συλληφθεί με την κατηγορία της δολοφονίας από πρόθεση της ίδιας της κόρης της.

Καταθέσεις «φωτιά» στο Καραμανδάνειο για Πισπιρίγκου

Στο μεταξύ, με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται και οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών που φρόντισαν την μικρή Τζωρτζίνα κατά τη νοσηλεία της. Σειρά είχαν την Πέμπτη ο νευρολόγος αλλά και ο επικεφαλής αναισθησιολόγος από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο. Ως ένα παιδί χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας χαρακτήρισαν την 9χρονη Τζωρτζίνα οι γιατροί που κλήθηκαν να την εξετάσουν λίγα 24ωρα πριν υποστεί ξαφνικά ανακοπή. Οι καταθέσεις τους στην 18η τακτική ανακρίτρια, συμπληρώνουν κομμάτι κομμάτι το παζλ του μαρτυρικού της θανάτου. Σύμφωνα με τους γιατρούς όταν το παιδί εισήχθη στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών τον Απρίλιο του 2021 με τη μητέρα του να αναφέρει πως είχε σπασμούς, τίποτα δεν προμήνυε το τραγικό τέλος που θα είχε. Οι εξετάσεις που έγιναν ήταν πεντακάθαρες.

«Το παιδάκι ήταν πρόσχαρο, συνεργάσιμο, όλα έδειχναν ένα παιδί απόλυτα φυσιολογικό, χωρίς κανένα πρόβλημα τουλάχιστον από νευρολογικής φύσεως, οπότε την Παρασκευή το παιδί από εμένα θα έπαιρνε εξιτήριο», δήλωσε ο Διαμαντής Κατερέλος, νευρολόγος του Καραμανδάνειου νοσοκομείου. Τρεις ημέρες μετά όμως, την Κυριακή 11 Απριλίου του 2021, η 9χρονη Τζωρτζίνα έπαθε ξαφνικά ανακοπή. Στην Ευελπίδων σήμερα κατέθεσε ο άνθρωπος που κατάφερε να την επαναφέρει μετά από περίπου μία ώρα. «Διαβεβαιώνω τους πάντες ότι ιατρικά και ανθρώπινα κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε. Και αυτό έγινε από ότι μπορώ να γνωρίζω σε όλα τα νοσοκομεία που πέρασε η Τζωρτζίνα», ανέφερε ο Ιωάννης Χασαπόπουλος, επικεφαλής αναισθησιολόγος του Καραμανδάνειου νοσοκομείου.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η στάση της Ρούλας Πισπιρίγκου αμέσως μετά που κατάφεραν οι γιατροί να την επαναφέρουν στη ζωή. «Ο πατέρας ήταν πιο ομιλητικός και ευγενέστατος. Η μητέρα δεν μίλησε σχεδόν καθόλου», πρόσθεσε ο αναισθησιολόγος. Για πρώτη φορά έρχεται στο φως της δημοσιότητας ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή που το ΕΚΑΒ έλαβε κλήση για να πάει στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα για να παραλάβει την μικρή Ίριδα που είχε χάσει τις αισθήσεις της στις 21 Μαρτίου του 2021 στις 11:37 το πρωί. «Ένατη μονάδα να μεταβείτε λίγο σύντομα με τον γιατρό, Μπιζανίου 27 και Κιλκίς στην Αγία Σοφία. Έχουμε κυρία η οποία αναφέρει έξι μηνών παιδάκι χωρίς αισθήσεις. 11:37» ανέφερε ο τηλεφωνητής.

«Γιατί δεν ειδοποιήσατε νωρίτερα; Τώρα το είδαμε»

Μέσα σε επτά λεπτά το ασθενοφόρο έφθασε στο σπίτι όπου μέσα εκείνη την ώρα βρισκόταν η Ρούλα Πισπιρίγκου, η αδερφή της, η 9χρονη Τζωρτζίνα που ήταν εν ζωή και ο Μάνος Δασκαλάκη που είχε φθάσει λίγο νωρίτερα. Μπαίνοντας στην κουζίνα οι διασώστες με τον γιατρό αντίκρισαν την έξι μηνών Ίριδα στο δάπεδο και από πάνω της τον Μάνο και την Ρούλα, που προσπαθούσε με ΚΑΡΠΑ να επαναφέρει το βρέφος. Η ομάδα του ΕΚΑΒ ακουμπώντας την Ίριδα διαπίστωσε ότι τα άκρα του βρέφους ήταν παγωμένα και τα χείλη του μελανιασμένα. Τότε ένας ο γιατρός ρώτησε τους γονείς: «Γιατί δεν ειδοποιήσατε το ΕΚΑΒ νωρίτερα;» με τον Μάνο Δασκαλάκη να απαντά: «Τώρα το είδαμε».

Η διαδικασία της ανάνηψης δεν απέφερε αποτελέσματα και οι διασώστες του ΕΚΑΒ μετέφεραν εσπευσμένα την μικρή Ίριδα στο Καραμανδάνειο για την ύστατη επιχείρηση ανάνηψης του βρέφους. Το άτυχο βρέφος όμως είχε χάσει την ζωή του πριν φθάσει στο νοσοκομείο. Μέσα στην κούνια του βρέφους βρέθηκε το μοναδικό πειστήριο, ένα πανάκι με ίχνη ουσίας, πιθανόν αίματος, όπως αναφέρεται στην παραγγελία του αστυνομικού τμήματος προς την ιατροδικαστική υπηρεσία.

Οι δύο εκδοχές για δολοφονία της Ιριδας

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το MEGA «φως» στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα στην κατάθεσή της. Πρόκειται για μια κατάθεση, η οποία είναι άκρως σημαντική και ίσως να πυροδοτήσει κι άλλες σημαντικές εξελίξεις. Το «κλειδί» βρίσκεται στο ματωμένο πανάκι της μικρής Ίριδας. Καταρχάς πρέπει να απαντηθεί από προήλθε όλο αυτό το αίμα στο πανάκι. Τα σενάρια είναι δύο: Η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει μια μόνο πληγή που έχει το βρέφος και αυτή είναι μια εσωτερική γρατζουνιά που έχει μέσα στο στόμα της η μικρή Ίριδα.

 

Το πρώτο σενάριο, σύμφωνα με ιατροδικαστές, αυτή η πληγή μπορεί να έχει προκληθεί είτε από την πετσέτα, είτε από το νύχι αυτού που έβαλε το πανάκι μέσα στο στόμα του παιδιού. Ουσιαστικά λοιπόν το ματωμένο πανάκι και πληγή μέσα στο στόμα του παιδιού «δείχνουν» ότι πιθανώς κάποιος να έχει τοποθετήσει το πανάκι μέσα στο στόμα του παιδιού, φράζοντάς του το στόμα, με αποτέλεσμα να το σκοτώσει.

Στο δεύτερο σενάριο είναι το αίμα να προήλθε από τους πνεύμονες της Ίριδας. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να έχει έρθει το πνευμονικό οίδημα, αφού κάποιος έχει φράξει τη μύτη και το στόμα του παιδιού, οδηγώντας το σε οδυνηρό θάνατο. Ουσιαστικά σε κάθε ένα από τα δύο σενάρια, τα ευρήματα δείχνουν δολοφονία του μικρού κοριτσιού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA