Μενού
  • Α-
  • Α+

Αφού η Ρούλα Πισπιρίγκου δοκίμασε όλα τα «όπλα» που θεωρούσε ότι είχε στη «φαρέτρα» της, «επιστρατεύει», πλέον, και το έσχατο: αυτός της ενοχοποίησης των γιατρών για το θάνατο της Τζωρτζίνας. Η μητέρα των τριών άτυχων κοριτσιών από την Πάτρα που βρίσκεται προφυλακισμένη στις φυλακές του Κορυδαλλού αρχικά επιχείρησε να ρίξει το φταίξιμο για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της από υπερβολική δόση κεταμίνης στους γιατρούς του νοσοκομείου Παίδων, με βασικό επιχείρημα το ότι «η κεταμίνη υπήρχε στο νοσοκομείο, αλλά χορηγήθηκε από τους γιατρούς» τονίζοντας, βέβαια, για ευνόητους λόγους πως αυτό έγινε κατά λάθος και χωρίς τον παραμικρό δόλο.

«Σχετικά με αναφορές που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο 24ωρο ότι κατά τη νοσηλεία της ασθενούς Γεωργίας Δασκαλάκη στο Νοσοκομείο μας, έλαβε, από το ιατρικό ή το νοσηλευτικό μας προσωπικό, τη φαρμακευτική ουσία ‘Κεταμίνη’, βεβαιώνουμε ότι ουδέποτε χορηγήθηκε στην μικρή ασθενή η ουσία αυτή είτε αυτούσια είτε σαν συστατικό άλλου φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος» απάντησε με δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο διοικητής του «Αγλαΐα Κυριακού» , Μανώλης Παπασάββας, στα όσα ισχυρίστηκε η Πισπιρίγκου αλλά και άτομα του στενού οικογειακού περιβάλλοντος όπως η αδερφή της, Δήμητρα.

Διαβάστε ακόμη: Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι πρώτες φωτογραφίες μετά τη σύλληψή της με... μαύρα στη ΓΑΔΑ

Άμεση απάντηση και από το Ωνάσειο

Και αφού αυτή η προσπάθεια έπεσε στο κενό, επόμενος στόχος της 33χρονης ήταν το Ωνάσειο. Μέσω του δικηγόρου της Όθωνα Παπαδόπουλου, η Ρούλα Πισπιρίγκου πως η ουσία κεταμίνη, που σκότωσε την 9χρονη Τζωρτζίνα, φέρεται να είχε χορηγηθεί στο παιδί και όταν νοσηλεύτηκε στο Ωνάσειο.

«Νοσοκόμα του Ωνάσειου Νοσοκομείου που επικοινώνησε μαζί μου, μου είπε ότι στην Τζωρτζίνα είχε χορηγηθεί στο παρελθόν κεταμίνη, όταν ήταν στη ΜΕΘ, και είναι καταγεγραμμένο» είπε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου και πρόσθεσε: «Η νοσηλεύτρια μου είπε πολλά πράγματα που είχαν γίνει στο Ωνάσειο. Ήταν υπεύθυνη για τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας. Μου είπε ότι το παιδί ήταν σε πολύ βαριά κατάσταση. Δεν έχει κληθεί ακόμα να καταθέσει, αλλά θα κληθεί» συμπλήρωσε, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα κατατεθεί και εγγράφως.

«Σε συνέχεια δηλώσεων για χορήγηση κεταμίνης στην Γεωργία Δασκαλάκη, ενημερώνουμε ότι η κεταμίνη είναι αναισθητικό φάρμακο, το οποίο χορηγείται σε παιδιατρικούς ασθενείς σε χαμηλές δόσεις. Ο χρόνος ημίσειας ζωής του φαρμάκου στα παιδιά είναι 1-2 ώρες και πρακτικά δεν ανιχνεύεται στο αίμα μετά από μερικές ώρες. Η νοσηλεία της Γεωργίας Δασκαλάκη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο έλαβε χώρα επτά (7) μήνες πριν η ασθενής καταλήξει. Στον ιατρικό της φάκελο, δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης. Ενημερώνουμε ότι ο ιατρικός της φάκελος παραλήφθηκε από τις αρμόδιες Αρχές στις 2 Μαρτίου 2022», απάντησε άμεσα το νοσοκομείο με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ακόμα και να ίσχυε, πάντως, το συγκεκριμένο σενάριο, ακόμα δηλαδή αν κατά λάθος στο Ωνάσειο χορηγήθηκε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα, δεν θα μπορούσε να έχει οποιαδήποτε βάση ο ισχυρισμός της Πισπιρίγκου και ο λόγος είναι απλός. Η Τζωρτζίνα νοσηλεύτηκε το καλοκαίρι του 2021 και επτά μήνες αργότερα, τον Ιανουάριο του 2022, έφυγε από τη ζωή. Η Χρύσα Σαρδέλη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας, μάλιστα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, η κεταμίνη είναι ένα φάρμακο με μικρό χρόνο ζωής. Η ίδια συμπληρώνει λέγοντας πως η ποσότητα της κεταμίνης που βρέθηκε στον οργανισμό της 9χρονης ήταν αρκετές φορές παραπάνω από αυτή που θα χρησιμοποιούσε κανείς σε βραχύγχρονη χειρουργική επέμβαση.

«Θέμα ωρών πια οι νέες συλλήψεις» λέει ο Στράτος Μαυροειδάκος

Ραγδαίες εξελίξεις προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας των ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι είναι πλέον θέμα ωρών να γίνουν και νέες συλλήψεις!

«Στην αγορά των ναρκωτικών εύκολα κάποιος χρήστης μπορεί να προμηθευτεί την ουσία της κεταμίνης», δήλωσε ο κ. Μαυροειδάκος και συνέχισε «στις περιπτώσεις των δύο παιδιών με τις νέες ιατροδικαστικές εκθέσεις, η αστυνομική έρευνα έχει νέα στοιχεία στην διάθεση της και γνωρίζει ήδη τι ακριβώς έχει συμβεί, μόλις βγουν και τα νέα στοιχεία από τους ιατροδικαστές, θα υπάρξουν εξελίξεις και μετά είναι θέμα ωρών να γίνουν και νέες συλλήψεις ή να εντοπιστούν και νέοι ύποπτοι».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA