Μενού
  • Α-
  • Α+

Oλοκληρώθηκε η απάντληση των καυσίμων (υγρά πετρελαιοειδή) από τις δεξαμενές του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Euroferry Olympia» που βρίσκεται ελλιμενισμένο στο λιμάνι του Αστακού και στο οποίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά τα ξημερώματα της Παρασκευής 18/02 στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντιζι.

Συνολικά απαντλήθηκαν 865 κυβικά πετρελαιοειδών τα οποία παραδόθηκαν σε εταιρεία διαχείρισης αποβλήτων πλοίων. Το πλοίο συνεχίζει να ελέγχεται από τους πραγματογνώμονες που έχει ορίσει η εισαγγελία. Οι νεκροί από τη φωτιά που είχε εκδηλωθεί στο πλοίο ανήλθαν στους 11 ενώ 281 άτομα, επιβάτες και πλήρωμα, διασώθηκαν.

Το πλοίο για λόγους ασφαλείας είχε οδηγηθεί στο λιμάνι του Αστακού όπου μετά από πολλές ημέρες η φωτιά κατασβέστηκε. Σημειώνεται ότι η απομάκρυνση των 25 ΙΧ οχημάτων και 153 φορτηγών από τα τέσσερα γκαράζ του πλοίου έχει ολοκληρωθεί και αυτή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA