Μενού
  • Α-
  • Α+

Εμμένει στην πιθανότητα ένα σπάνιο γονίδιο να ευθύνεται για τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η 33χρονη που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας με κεταμίνη ζητά να γίνει εκτεταμένος γονιδιακός έλεγχος στα παιδιά. 

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Γιώργος Αναστασόπουλος, αποκάλυψε το Σάββατο μιλώντας στο MEGA: «Η Ρούλα Πισπιρίγκου θέλει πλέον να γίνει πιο εκτεταμένος γονιδιακός έλεγχος, γιατί η ίδια πιστεύει ότι εκεί είναι το πρόβλημα». Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι», ο Γιώργος Αναστασόπουλος αποκάλυψε ότι μάρτυρες στην υπόθεση αυτή δέχονται απειλές. Χαρακτηριστικά, ο δημοσιογράφος ανέφερε: «Όσο σφίγγει ο κλοιός, τόσο μεγαλύτερη είναι η νευρικότητα. Κάποιοι μάρτυρες έχουν απειληθεί με ανώνυμα τηλεφωνήματα και μηνύματα. Δεν πτοούνται. Για τη σπιτονοικοκυρά συνεχίζεται η διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης. Γιατροί, νοσοκόμες αλλά και μάρτυρες που δεν έχουν ακόμη καταθέσει έχουν δεχτεί απειλές».

Εσκεμμένα θάφτηκε το τάμπλετ μαζί με την Τζωρτζίνα 

«Εάν δεν μιλήσουν τα ψηφιακά πειστήρια, όλα είναι στον αέρα. Τα δικαστήρια δεν δικάζουν με ενδείξεις, αλλά με αποδείξεις. Έτσι, ήγγικεν η ώρα για να ξετυλιχτεί το κουβάρι. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της αστυνομίας, στο κομμάτι των αποδείξεων στα ευρήματα του τάμπλετ», ανέφερε από την πλευρά του o διευθυντής του Ινστιτούτου CSI, Μανώλης Σφακιανάκης. «Ο δεκάλογος του τάμπλετ που περιμένουμε να δούμε, αφορά στην εύρεση των αναζητήσεων των ουσιών που έχουν βρεθεί, τις παραγγελίες, τις διαδρομές, τις επικοινωνίες, τα πρόσωπα, τα ηλεκτρονικά ίχνη, τις συναντήσεις προσώπων, τις ταυτοποιήσεις προσώπων μέσω κεραιών κινητής, την ανάκτηση διαγραμμένων και τέλος τις επαφές. Αυτά είναι τα στοιχεία είναι στο μικροσκόπιο των αρχών», πρόσθεσε ο κ. Σφακιανάκης.

«Ο χρόνος που χρειάζεται είναι το πολύ 10-15 μέρες. Οι ερευνητές θα έχουν κάνει φύλο και φτερό το τάμπλετ. Μετά θα έχουμε στο πρώτο 10ήμερο του Μαΐου την πρώτη εγκληματολογική έκθεση. Το τάμπλετ το είχε κλείσει επιμελώς στο φέρετρο της μικρής. Είναι το στοιχείο που θα δώσει τις περισσότερες πληροφορίες», σημείωσε ο κ. Σφακιανάκης. «Στις ηλεκτρονικές συσκευές, υπάρχουν οι ρυθμίσεις που δίνουν φωνητικές εντολές και αυτό θα δώσει τις απαντήσεις. Εάν δεν είχε κλείσει τις ρυθμίσεις τότε το τάμπλετ "ακούει". Εσκεμμένως μπήκε το τάμπλετ στον τάφο της Τζωρτζίνας από την Ρούλα Πισπιρίγκου. Η Google έχει φτιάξει το προφίλ όλων των χρηστών της στον κόσμο», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αναζήτηση στο διαδίκτυο για τοξικές και αναισθητικές ουσίες – Η διαφήμιση για κεταμίνη

Στο μεταξύ, από την άρση του απορρήτου που έγινε στα κινητά τηλέφωνα και στο τάμπλετ που ανασύρθηκε από τον τάφο της Τζωρτζίνας, διαπιστώθηκε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου αναζητούσε στο διαδίκτυο τοξικές ουσίες. Σύμφωνα με το MEGA, η κατηγορουμένη είχε προβεί πριν το θάνατο της 9χρονης κόρης σε αναζήτηση τοξικών και αναισθητικών ουσιών και συγκεκριμένα τρεις ημέρες πριν της ήρθαν από τη Google προσφορές για κεταμίνη. Για την ώρα δεν έχει διαπιστωθεί ο τρόπος αγοράς τους.

Τα νέα δεδομένα δείχνουν πως η κατηγορουμένη είπε ψέματα στην αστυνομία πως αναζήτησε για πρώτη φορά την ουσία, όταν αποκαλύφθηκε στην τηλεόραση, ενώ πιθανότατα αυτός να ήταν και ο λόγος που ζήτησε να θαφτεί το τάμπλετ μαζί με την 9χρονη Τζωρτζίνα. Παράλληλα, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο η 33χρονη να έχει κάνει αναζήτηση αναισθητικών ουσιών και σε προγενέστερο χρόνο, ουσίες που μπορεί να προκάλεσαν τα συμπτώματα που παρουσίαζε η Τζωρτζίνα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA