Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το «θρίλερ» με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα, με τη μητέρα τους Ρούλα Πισπιρίγκου να είναι προφυλακισμένη στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, κατηγορούμενη για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας. Την ώρα που η 33χρονη γυναίκα επιμένει πως είναι αθώα και πως δεν είναι αυτή που χορήγησε θανατηφόρα δόση κεταμίνης στο 9χρονο κοριτσάκι, νέα στοιχεία από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου δηλώνει αθώα και προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη για την κεταμίνη στους γιατρούς. Μάλιστα, το πρωί της Κυριακής, σε συνέντευξη που παραχώρησε μέσα από τη φυλακή, παραδέχθηκε πως ίσως είχε ψάξει για άλλες θανατηφόρες ουσίες στο Διαδίκτυο, αλλά αρνήθηκε πως εκείνη χορήγησε την κεταμίνη στην 9χρονη κόρη της. «Κεταμίνη υπήρχε στο Παίδων» υποστήριξε η 33χρονη από την Πάτρα, αναφερόμενη σε έγγραφα της δικογραφίας σημειώνοντας πως η ίδια δεν είχε πρόσβαση στο φάρμακο.

Οπως αποκαλύπτει ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, στο Mega, η Ρούλα Πισπιρίγκου φαίνεται να είχε αναζητήσει την κεταμίνη στο Διαδίκτυο, στοιχείο που προκύπτει από την ενδελεχή ανάλυση των ψηφιακών ιχνών της μετά την εκταφή του τάμπλετ και την ανάλυσή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 33χρονη είχε αναζητήσει την κεταμίνη αλλά και άλλες αναισθητικές ουσίες τόσο πριν τον θάνατό της Τζωρτζίνας, όσο όμως και σε περιόδους που η 9χρονη ήταν καλά στην υγεία της. Η μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα, φαίνεται πως έψαχνε γενικά να μάθει για την αναισθησία αλλά και τις ουσίες που την προκαλούν.

Πώς την «κάρφωσε» η Google για την κεταμίνη

Από τις 12 Ιανουαρίου μέχρι και τη σύλληψή της, στις 30 Μαρτίου, η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε κάνει 27 αναζητήσεις ιατροφαρμακευτικών προϊόντων. Πλέον, αναζητείται τι ακριβώς είχε ψάξει η 33χρονη στις 26 Ιανουαρίου, όταν και ήρθε η διαφήμιση από την Google για την κεταμίνη και ουσίες σαν αυτήν. Όλες οι αναζητήσεις γίνονταν από μέιλ που αρχικά είχε δημιουργήσει ο σύζυγός της, Μάνος Δασκαλάκης, αλλά διαχειριζόταν η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, την περίοδο 12 – 16 Ιανουαρίου η κατηγορουμένη προχωράει σε σημαντικές αναζητήσεις ιατροφαρμακευτικών προϊόντων. Ήταν ένα διάστημα που η Τζωρτζίνα βρισκόταν στο σπίτι της στην Πάτρα και πάθαινε βραδυκαρδίες που καταγράφονταν από τον βηματοδότη. Στις 17 Ιανουαρίου η Ρούλα Πισπιρίγκου ψάχνει σε εκδοτικό οίκο για αναισθητικά και εκεί υπάρχουν αναφορές για την κεταμίνη. Σε αυτά τονίζεται πως η χορήγηση κεταμίνης σε μεγάλη δόση μπορεί να επιφέρει ακόμα και τον θάνατο ενός παιδιού. Πιο αναλυτικά, στις 17 Ιανουαρίου, η Ρούλα Πισπιρίγκου ψάχνει στο Διαδίκτυο ιατρικά βιβλία και ουσίες, μεταξύ των οποίων υπάρχει και η κεταμίνη. Η αναζήτηση όμως δεν είναι ευθεία. Δεν πληκτρολογεί τη λέξη κεταμίνη. Στις 19 Ιανουαρίου η Τζωρτζίνα εμφανίζει νέο πρόβλημα και ουσιαστικά ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση της ζωής της.

Στις 26 Ιανουαρίου, τρεις μέρες πριν τον θάνατο της Τζωρτζίνας, έρχεται διαφήμιση από την Google για κεταμίνη. Ο Μανώλης Σφακιανάκης, που υπηρέτησε για χρόνια ως προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ στέκεται σε αυτό. Όπως λέει οι διαφημίσεις έρχονται μίνιμουμ, 3-4 μέρες μετά από σχετική αναζήτηση. Αυτό είναι κάτι που οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών έχουν στο μυαλό τους και πλέον καλούνται να διαπιστώσουν τι άλλο κρύβεται και πρέπει να βρουν.

Το άτυχο κορίτσι σε κάθε περίπτωση πέθανε στις 29 Ιανουαρίου όταν μέσα στο μονόκλινο δωμάτιο βρισκόταν η μητέρα της. Οι γιατροί είχαν να περάσουν από τον θάλαμο μία ολόκληρη ώρα και ο θάνατος από κεταμίνη επήλθε το αργότερο, 20 λεπτά μετά τη χορήγησή της. Μόλις αυτό τεκμηριώθηκε από τις τοξικολογικές εξετάσεις του 9χρονου κοριτσιού, λίγο αργότερα η μητέρα της συνελήφθη και μεταφέρθηκε στην Αθήνα και τη ΓΑΔΑ για ανάκριση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA