Μενού
  • Α-
  • Α+

Ακρίβεια και ανατιμήσεις στα σούπερ μάρκετ και γενικότερα στην αγορά. Μάλιστα, αυτό που απασχολεί τους Ελληνες πολίτες - πέρα από τις αυξήσεις «φωτιά» στα βασικά είδη διατροφής, είναι πώς θα κάνουν τραπέζι το Πάσχα, αφού οι τιμές έχουν πάρει την ανιούσα. Για τις αυξήσεις αυτές (ειδικά στα αμνοερίφια) μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Ελλάδας, Σάββας Κεσίδης

Διαβάστε ακόμη: Ερευνα: Μείωση 50% στο σούπερ μάρκετ, 8 στους 10 δεν αγοράζουν ρούχα και παπούτσια στην Ελλάδα

«Τις αυξήσεις τις βλέπουμε από τον Αύγουστο του 2021 και σιγά σιγά με την αλματώδη αύξηση της ενέργειας συμπαρασύρθηκαν τα πάντα. Κανείς δεν δουλεύει για να χάσει», επισήμανε ο ίδιος σχετικά με τις αυξημένες τιμές στα αμνοερίφια. Σε ένα εύρος τιμών από 12,50 έως 13,80 ευρώ για το φρέσκο νωπό αρνάκι και στα 13-15 ευρώ για το κατσικάκι γάλακτος, τα οποία σφάζονται αυτή την εβδομάδα, διατίθεται στις πόλεις της περιφέρειας ο φετινός οβελίας. Στα μεγάλα αστικά κέντρα, οι τιμές παίρνουν την ανιούσα.

Σε σχέση με τις τιμές στα κρεοπωλεία των σουπερμάρκετ, που κυμαίνονται στα 10 ευρώ για τα νωπά ελληνικά αρνιά και στα περίπου 11 ευρώ για τα νωπά ελληνικά κατσίκια, ο κ. Κεσίδης εξήγησε την διαφορά μεταξύ νωπού και φρέσκου κρέατος. «Το νωπό είναι το μη κατεψυγμένο. Όταν το ζώο έχει σφαχτεί την προηγούμενη εβδομάδα, 2 και 3 εβδομάδες πριν και συντηρείται στον -1,5 βαθμό θεωρείται νωπό από τον νόμο, όμως τότε τα αρνιά σφάζονταν 4 ευρώ, όχι 8,5 όπως τώρα. Ό,τι πληρώνει ο κόσμος παίρνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κεσίδης.

Γίνονται τακτικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις, έχουν εντοπιστεί κρούσματα αισχροκέρδειας και έχουν αντιμετωπιστεί, είπε το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ ο γγ Προστασίας Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος. Οι επιχειρήσεις σε μεγάλο βαθμό δεν κερδοσκοπούν, αλλά έχουν προσπαθήσει να απορροφήσουν τις αυξήσεις στις τιμές, είπε.

Θα συνεχιστούν τα πρόστιμα σε όσους αισχροκερδούν και η κυβέρνηση θα φέρει μια νέα διάταξη ώστε να δημοσιοποιούνται τα στοιχεία και τα ονόματα των επιχειρήσεων σε όλες τις περιπτώσεις για τα γνωρίζει ο κόσμος, ανέφερε.

Γενικός Γραμματέας Προστασίας Καταναλωτή: «Θα παταχθεί η αισχροκέρδεια»

Την ίδια ώρα, πάντως, που στην αγορά επικρατεί τρελό ράλι ανατιμήσεων, κάποιοι επιμένουν να αισχροκερδούν σε βάρος του καταναλωτή. «Θα παταχθεί η αισχροκέρδεια», ήταν το μήνυμα που έστειλε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο γενικός γραμματέας Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι γίνονται τακτικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις, έχουν εντοπιστεί κρούσματα αισχροκέρδειας και έχουν αντιμετωπιστεί. Και έστειλε το μήνυμα: «Θα συνεχιστούν τα πρόστιμα σε όσους αισχροκερδούν και η κυβέρνηση θα φέρει μια νέα διάταξη ώστε να δημοσιοποιούνται τα στοιχεία και τα ονόματα των επιχειρήσεων σε όλες τις περιπτώσεις για τα γνωρίζει ο κόσμος».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA