Μενού
  • Α-
  • Α+

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίστηκε σήμερα η δίκη του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη, Δημήτρη Λιγνάδη, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Μεταξύ αυτών και ο ηθοποιός που υποστήριξε ότι το τριήμερο 24-26 Ιουλίου 2015 είδε τον Δημήτρη Λιγνάδη στην Επίδαυρο με δύο νεαρούς άνδρες, κάτι που ο κατηγορούμενος αρνείται από την πρώτη στιγμή που κατατέθηκε η εις βάρος του καταγγελία. Ο ηθοποιός πριν από ένα χρόνο προσήλθε αυτοβούλως και κατέθεσε το γεγονός ενώπιον της ανακρίτριας αφού προηγουμένως είχε έρθει σε επαφή με τη συνήγορο υποστήριξης της κατηγορίας, Μαρία Κουρτέση.

Διαβάστε ακόμη: «Ρούλα Πισπιρίγκου, η Μήδεια της Πάτρας» - Το δημοσίευμα της Le Monde και οι αναφορές στην κεταμίνη

«Αρχικά είχα δει στα Μέσα ότι οι ημερομηνίες που αναφέρονταν ήταν για τον Αύγουστο του 2015, εγώ ωστόσο θυμόμουν ότι τον είχα δει τον Ιούλιο του 2015, στην Επίδαυρο. Ετσι, όταν έλεγαν για τον Αύγουστο το άφησα. Μετά ωστόσο όταν είδα στον Τύπο ότι ανασκεύασαν, το συζήτησα με μία γνωστή μου, και μου είπε, αν σε ενδιαφέρει να πας, σε μία εκ των συνηγόρων, την κυρία Κουρτέση. Πήρα την κυρία Κουρτέση, της είπα τι είχα δει και μου είπε ότι είναι σημαντικό. Της ανέφερα ότι την περίοδο εκείνη του Ιουλίου του 2015, εκείνο το τριήμερο, είδα τον Λιγνάδη με δύο νεαρούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας

Οι φωτογραφίες με τον Λιγνάδη

Νωρίτερα, ολοκλήρωσε την κατάθεσή του φίλος και συμμαθητής του δεύτερου μάρτυρα που καταγγέλλει τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό. Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι στις 24 Ιουλίου 2015 ταξίδεψε με τον Δημήτρη Λιγνάδη και τον καταγγέλλοντα στην Επίδαυρο. Προσκόμισε δε στο Δικαστήριο και έξι φωτογραφίες, υποστηρίζοντας πως προέρχονται από το επίμαχο ταξίδι. Στη μία εξ αυτών απεικονίζονται ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο μάρτυρας και ο καταγγέλλοντας, η οποία όπως είπε τραβήχτηκε στις 24/07/2015 μετά την άφιξη τους στο ξενοδοχείο.

Υπεράσπιση: Πότε τις βρήκατε;

Μάρτυρας: Την περασμένη Πέμπτη το βράδυ.

Υπεράσπιση: Δε σας ενδιαφέρει που θα βγουν οι φωτογραφίες στη δημοσιότητα;

Μάρτυρας: Πάμε παρακάτω…

Υπεράσπιση: Μέχρι τώρα λέγατε ότι ο Λιγνάδης δε σας άφηνε να βγάζετε φωτογραφίες.

Μάρτυρας: Να ανεβάζουμε.

Υπεράσπιση: Αν βγάλεις τη φωτογραφία, δεν μπορείς να ελέγξεις τι θα την κάνει ο άλλος.

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις τις πολιτικής αγωγής, ο μάρτυρας ανέφερε επίσης ότι: «Ο κατηγορούμενος είχε ζητήσει από τον καταγγέλλοντα να του κάνει σεξουαλικές πράξεις. Μια φορά μπροστά μου του είχε ζητήσει να του κάνει στοματικό. Αυτή η πράξη δεν έγινε τελικά μπροστά μου γιατί εκείνος αρνήθηκε. Αυτός ο άνθρωπος δεν ήταν απλά ένας σκηνοθέτης στο θέατρο αλλά και σκηνοθέτης στη ζωή του».

Πολιτική Αγωγή: Έχετε δει άλλα ανήλικα άτομα στο σπίτι του, πέρα από τα άτομα που έχετε αναφέρει στην κατάθεσή σας;

Μάρτυρας: Ναι, δε θυμάμαι ονόματα ήταν και κορίτσια συνομήλικοι μου και πιο μικροί.

Πολιτική Αγωγή: Ήταν στο σπίτι του μέσα. Στο σαλόνι;

Μάρτυρας: Ναι. Κάναμε συζητήσεις και πίναμε ποτό.

Πολιτική Αγωγή: Γιατί ήταν εκεί αυτά τα παιδιά; Μήπως ήταν παιδιά από τους θιάσους;

Μάρτυρας: Δεν το γνωρίζω 

Πολιτική Αγωγή: Γιατί σταμάτησε η σχέση σας με τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Όταν τελείωσα το σχολείο σταμάτησε και η επαφή μας και τα τηλέφωνα. Για μένα αυτό ισχύει, για τους άλλους δε γνωρίζω. 

Πολιτική Αγωγή: Τον Ιανουάριο το '21 ξεκίνησε ένα μεγάλο σούσουρο στα ΜΜΕ για τον κατηγορούμενο. Το είχατε δει; Μιλήσατε τότε με κάποιον από εκείνη την παρέα του 2015;

Μάρτυρας: Ήρθε σε επαφή ο καταγγέλλων τότε μαζί μου. Βρεθήκαμε από κοντά και μου είπε τι συνέβη στην Επίδαυρο.

Πολιτική Αγωγή: Ήταν ψύχραιμος όταν σας έλεγε για το γεγονός;

Μάρτυρας: Έτρεμε ολόκληρος. Σοκαρίστηκα. Είδα τα μάτια του, τον πίστεψα. Δε θα ερχόταν κάποιος άκυρος να μου το πει αυτό. Ήρθε ένας άνθρωπος και μου είπε την ιστορία του. Όταν σου συμβαίνει κάτι τέτοιο δε βγαίνεις έξω και να το φωνάζεις.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 29 Απριλίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA