Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών βρίσκονται εσωτερικές αναφορές σχετικά με ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες που βεβαίωναν ότι κατηγορούμενοι σε υποθέσεις ναρκωτικών είναι τοξικομανείς με αποτέλεσμα να τυγχάνουν ευνοϊκής ποινικής μεταχείρισης στα δικαστήρια.

Διαβάστε ακόμη: Πάσχα: Τα μέτρα για τον κορονοϊό που θα τηρηθούν τη Μεγάλη Εβδομάδα - Τι ισχύει για εκκλησίες και διασκέδαση

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Μαρία Γκανέ έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας την οποία θα διενεργήσει ο αντεισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Μειδάνης, στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθούν οι εν λόγω αναφορές.

Σε πρώτη φάση θα ελεγχθούν οι πραγματογνωμοσύνες δύο ψυχιάτρων που ορίζονται από τον κατάλογο των παραγματογνωμόνων καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, οι πραγματογνωμοσύνες τους, ως επί το πλείστον, απορρίπτονταν από τα δικαστικά συμβούλια με σχετικά βουλεύματα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής, υπό διερεύνηση τίθενται τουλάχιστον 100 πραγματογνωμοσύνες της περιόδου 2020-2022.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA