Μενού
ieronimos
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τη διερεύνηση του περιστατικού με ιερέα του Αγίου Νικολάου στην Καλλιθέα που φέρεται να έδιωξε από το συσσίτιο τρανς διέταξε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Σύμφωνα με την καταγγελία, όταν ο ιερέας της εκκλησίας ενημερώθηκε για το βιολογικό φύλο της Ι.Κ. προσπάθησε να τη διώξει και της επιτέθηκε με χυδαίους ρατσιστικούς τρανσφοβικούς χαρακτηρισμούς αποκαλώντας την «άνδρα με στήθος». 

Το εξοργιστικό περιστατικό της φραστικής και ρατσιστικής επίθεσης του ιερέα έκανε γνωστό η δικηγόρος της τρανς Αγγελική Σουγλέ. Η επίθεση προκάλεσε σάλο και προκάλεσε ακόμη και την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου. Σε δήλωσή του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διεμήνυσε στον ιερέα του Αγίου Νικολάου στην Καλλιθέα αλλά και σε όσους έχουν παρόμοιες απόψεις, ότι κάθε άνθρωπος, είναι εικόνα του Θεού και η Εκκλησία αγκαλιάσει κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη «ανεξαρτήτως διάκρισης είτε αυτήν αφορά στο φύλο του είτε στη φυλή του είτε στο χρώμα του είτε στο θρήσκευμά του είτε στις πεποιθήσεις του».

Διαβάστε ακόμη: Καλλιθέα: Ιερέας έδιωξε τρανς από το συσσίτιο της εκκλησίας: «Βγάλε το στήθος και ξαναέλα»

Ανέφερε στη δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος: «Κάθε άνθρωπος είναι πρόσωπο και ως πρόσωπο αποτελεί εικόνα του Θεού. Η Εκκλησία μας όχι μόνο αυτές τις άγιες ημέρες, αλλά κάθε ημέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο, κάθε στιγμή, αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, κάθε αδελφό μας που δοκιμάζεται, ανεξαρτήτως οιασδήποτε διάκρισης είτε αυτήν αφορά στο φύλο του είτε στη φυλή του είτε στο χρώμα του είτε στο θρήσκευμά του είτε στις πεποιθήσεις του. Χωρίς να τον επικρίνει και χωρίς να τον στιγματίζει. Κάθε κληρικός της Εκκλησίας μας οφείλει να είναι διάκονος του Θεού και όλων των ανθρώπων».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA