ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/04/2022 09:53

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα - Λέων: Η ανάλυση του ανατριχιαστικού σκίτσου της Μαλένας

«Πρέπει να σταματήσει ο μύθος ότι τόσο ψηλά δεν υπάρχουν αμυχές σε περίπτωση ασφυξίας» είπε ο Γρηγόρης Λέων εξηγώντας το σκίτσο που έφτιαξε για τον θάνατο της Μαλένας, που ενδέχεται να ήταν ασφυκτικός

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα - Λέων: Η ανάλυση του ανατριχιαστικού σκίτσου της Μαλένας
Πηγή: Glomex
Ανάγνωση:

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων ανάρτησε χθες (19/4) ένα σκίτσο με το οποίο αναπαριστούσε τον τρόπο με τον οποίο ενδεχομένως προκάλεσαν ασφυξία στην Μαλένα, ένα εκ των τριών νεκρών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα. Οπως έγραψε ο ιατροδικαστής στο Twitter: «Στη Μαλένα είναι σημαντικό να αξιολογηθούν ορθά όλα τα τραύματα του παιδιού στο πρόσωπο από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν. Το ύψος των αμυχών στη βάση της μύτης (ψηλά) είναι πλήρως συμβατό με ασφυξία. Ο δράστης της φωτογραφίας (από τη βιβλιογραφία) είναι αριστερόχειρας».

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ωρα Mega» ανέλυσε το σκίτσο που έφτιαξε: «Το συγκεκριμένο σκίτσο ήταν με αφορμή τη Μαλένα. Με όσα ακούμε, έχουμε εξοργιστεί ως ιατροδικαστές. Λένε κάποιοι ότι οι αμυχές είναι πολύ ψηλά κι άρα αποκλείεται ο ασφυκτικός θάνατος. Το σκίτσο αυτό απεικονίζει συγκεκριμένο περιστατικό, όπου αριστερόχειρας αποφράσσει το στόμα και τη μύτη του θύματος, και μένουν τα αποτυπώματά του ψηλά στη μύτη του θύματος, όπως είχε η Μαλένα, και το μεγάλο δάχτυλο του χεριού φαίνεται να αφήνει αποτύπωμα στο μάγουλο. Το σκίτσο παρουσιάζει αριστερόχειρα δράστη. Σε περίπτωση που είναι δεξιόχειρας, το σημάδι από το μεγάλο δάχτυλο θα είναι στην άλλη πλευρά. Πρέπει λοιπόν να σταματήσει ο μύθος ότι τόσο ψηλά δεν υπάρχουν αμυχές σε περίπτωση ασφυξίας», εξήγησε ο κ. Λέων.

«Η Μαλένα δεν είχε σε καμία περίπτωση ηπατική ανεπάρκεια»

«Επειδή έχουν ακουστεί πολλά για ηπατική ανεπάρκεια στη Μαλένα, η ηπατική ανεπάρκεια προϋποθέτει ως βασικό σύμπτωμα τον ίκτερο. Τον ίκτερο τον βλέπει φοιτητής ιατρικής σε σώμα νεκρού. Αν έχουμε περιστατικό με ίκτερο δεν υπάρχει περίπτωση να μη γίνει διακριτό. Η Μαλένα δεν είχε σε καμία περίπτωση ηπατική ανεπάρκεια από τη στιγμή που δεν περιγράφεται ίκτερος στο σώμα της», τόνισε ο ίδιος.

Video Loading...

«Στην υπόθεση έχουμε πει ότι έχουν υπάρξει αστοχίες. Αφού ολοκληρωθεί αυτή η υπόθεση θα πρέπει να γίνει πολλή δουλειά για να μην υπάρξουν ξανά τέτοια φαινόμενα και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στην ιατροδικαστική επιστήμη. Έχουμε απεριόριστη εμπιστοσύνη σε αυτούς που έχουν αναλάβει την έρευνα, χρειάζονται το χρόνο τους», συμπλήρωσε ο κ. Λέων.

Υπάρχει κορεσμός στην υπόθεση - Η Πισπιρίγκου έχει κάνει το κελί γραφείο Τύπου

«Έχουμε φτάσει στο σημείο να παρακολουθούμε την υπόθεση για το θάνατο τριών παιδιών, με χαρακτηριστικά σίριαλ. Αναφερόμαστε σε αυτούς τους ανθρώπους με τα μικρά τους ονόματα, έρχονται στο φως λεπτομέρειες πολλές φορές αχρείαστες. Υπάρχει κορεσμός στην υπόθεση. Νομίζω πως ο πολίτης πρέπει να εμπιστεύεται τους θεσμούς, και όλο αυτό αυτή τη στιγμή έχει καθαιρεθεί», ανέφερε από την πλευρά της η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου μιλώντας στην ίδια εκπομπή.

«Η κυρία Πισπιρίγκου έχει κάνει τις φυλακές γραφείο Τύπου της. Βγαίνει καθημερινά και δίνει συνεντεύξεις. Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Εξαρχής επέλεξε να αντιμετωπίσει το θάνατο των τριών παιδιών με μεγάλη εξωστρέφεια, προς τους δημοσιογράφους και το κοινό», συνέχισε η ψυχολόγος.

«Από την αρχή ο καθένας από το ζευγάρι μιλούσε για τον εαυτό του, σαν να μην υπήρχαν πίσω τρία παιδιά που είχαν χαθεί. Αυτή είναι η γραμμή τους. Στο ζευγάρι αυτό, με βάση όλες τις λεπτομέρειες που οι ίδιοι έφεραν στο προσκήνιο, υπήρχε συγκρουσιακή σχέση, και η γονεϊκότητα και η συντροφικότητα έρχονταν μόνο όταν συνέβαινε κάτι που είχε να κάνει με θέματα υγείας», τόνισε κλείνοντας η ψυχολόγος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΕΩΝ ΠΑΤΡΑ ΘΑΝΑΤΟΙ ΠΑΙΔΙΑ ΡΟΥΛΑ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ