ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/04/2022 21:31

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα - Σφακιανάκης για Πισπιρίγκου: Ολα τα αρχεία της μπορούν να ανακτηθούν

Ολα τα αρχεία που βρίσκονται στο e-mail της Ρούλας Πισπιρίγκου μπορούν να ανακτηθούν, ακόμη και αν δεν δώσει τους κωδικούς πρόσβασης, αναφέρει ο Μανώλης Σφακιανάκης

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα - Σφακιανάκης για Πισπιρίγκου: Ολα τα αρχεία της μπορούν να ανακτηθούν
Πηγή: Unsplash, facebook
Ανάγνωση:

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 ο πρώην προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ και πρόεδρος του Ινστιτούτου CSIi, Μανώλης Σφακιανάκης. Ο κ. Σφακιανάκης ανέφερε μεταξύ άλλων πως τα στοιχεία από τα ηλεκτρονικά μέσα της Ρούλας Πισπιρίγκου μπορούν να ανακτηθούν ακόμη και αν έχουν διαγραφεί.

Καθώς επίσης και πως οι Aρχές έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στο e-mail ακόμη και αν δεν δίνεται ο κωδικός. Συγκεκριμένα ανέφερε πως «οι τεχνικοί μπορούν να «σπάσουν» τους κωδικούς και να μπουν μέσα στο e-mail. Ανάλογα με το πόσο δύσκολοι είναι οι κωδικοί τόσο περισσότερο χρόνο θα χρειαστούν οι Αρχές για να το σπάσουν».

Video Loading...

Παράλληλα τόνισε ότι «ακόμη και τα διαγεγραμμένα αρχεία ανακτώνται» και πως εφόσον ένα διαγεγραμμένο αρχείο αφορά στην υπόθεση τότε αποτελεί στοιχείο. Αναφορικά με το χρονικό διάστημα που χρειάζεται η διαδικασία αυτή, ο Μανώλης Σφακιανάκης επεσήμανε: «Τα στοιχεία τα οποία ανακτώνται, έχει μία δυσκολία, κατά πόσο έχουν γράψει πάνω άλλα στοιχεία. Θέλει χρόνο. Είναι μία επίπονη διαδικασία που θέλει τουλάχιστον 25 ημέρες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΡΟΥΛΑ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΠΑΤΡΑ ΠΑΙΔΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ