Μενού
  • Α-
  • Α+

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 ο πρώην προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ και πρόεδρος του Ινστιτούτου CSIi, Μανώλης Σφακιανάκης. Ο κ. Σφακιανάκης ανέφερε μεταξύ άλλων πως τα στοιχεία από τα ηλεκτρονικά μέσα της Ρούλας Πισπιρίγκου μπορούν να ανακτηθούν ακόμη και αν έχουν διαγραφεί.

Καθώς επίσης και πως οι Aρχές έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στο e-mail ακόμη και αν δεν δίνεται ο κωδικός. Συγκεκριμένα ανέφερε πως «οι τεχνικοί μπορούν να «σπάσουν» τους κωδικούς και να μπουν μέσα στο e-mail. Ανάλογα με το πόσο δύσκολοι είναι οι κωδικοί τόσο περισσότερο χρόνο θα χρειαστούν οι Αρχές για να το σπάσουν».

Παράλληλα τόνισε ότι «ακόμη και τα διαγεγραμμένα αρχεία ανακτώνται» και πως εφόσον ένα διαγεγραμμένο αρχείο αφορά στην υπόθεση τότε αποτελεί στοιχείο. Αναφορικά με το χρονικό διάστημα που χρειάζεται η διαδικασία αυτή, ο Μανώλης Σφακιανάκης επεσήμανε: «Τα στοιχεία τα οποία ανακτώνται, έχει μία δυσκολία, κατά πόσο έχουν γράψει πάνω άλλα στοιχεία. Θέλει χρόνο. Είναι μία επίπονη διαδικασία που θέλει τουλάχιστον 25 ημέρες».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA