Μενού
  • Α-
  • Α+

Αυξητικές τάσεις παρουσιάζει το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής η κίνηση των οχημάτων λόγω της εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα και στα δύο εθνικά δίκτυα, Αθηνών - Κορίνθου και Αθηνών - Λαμίας, κυρίως όμως στην Αθηνών - Κορίνθου. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Τροχαία ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στα διόδια Ελευσίνας, όπου παρατηρείται ανάσχεση, ενώ καλύτερη είναι η εικόνα στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας όπου ναι μεν η κίνηση είναι αυξημένη, αλλά υπάρχει σταθερή ροή.

Διαβάστε ακόμη: Ωράριο - Μεγάλη Παρασκευή: Πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα, κρεοπωλεία και σούπερ μάρκετ

Η έξοδος για το Πάσχα αναμένεται ότι θα κορυφωθεί σήμερα και θα ολοκληρωθεί το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου. Αξίζει να σημειωθεί η τεράστια διαφορά που υπάρχει στον αριθμό των εκδρομέων που έφυγαν πέρυσι, εν μέσω λοκντάουν, από την Αττική για Πάσχα σε σχέση με φέτος. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας πέρυσι Μεγάλη Πέμπτη πέρασαν από τα δύο εθνικά δίκτυα, συνολικά 33.279 (15.552 από την Αθηνών- Κορίνθου και 17.727 από την Αθηνών - Λαμίας) ενώ φέτος πέρασαν συνολικά 115.534 αυτοκίνητα (67.251 από την Αθηνών - Κορίνθου και 48.283 από την Αθηνών - Λαμίας).

«Λαοθάλασσα» στα λιμάνια

Συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα και από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ το Λιμενικό Σώμα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων.

Για σήμερα Μεγάλη Παρασκευή 22/04 από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 14 δρομολόγια για διάφορα νησιά του Αιγαίου, 32 για τον Αργοσαρωνικό, 13 από τη Ραφήνα και 9 από το Λαύριο.

Χθες Μεγάλη Πέμπτη 21/04 από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 19 απόπλοι πλοίων ενώ αναχώρησαν 21.139 επιβάτες, 3.548 ΙΧ αυτοκίνητα 742 φορτηγά και 581 δίκυκλα. Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού πραγματοποιήθηκαν 33 απόπλοι ενώ αναχώρησαν 8.452 επιβάτες, 1285 ΙΧ οχήματα 36 φορτηγά και 258 δίκυκλα.

Από το λιμάνι της Ραφήνας πραγματοποιήθηκαν 17 αναχωρήσεις πλοίων, ενώ αναχώρησαν 9.375 επιβάτες, 2.519 ΙΧ οχήματα, 64 φορτηγά και 204 δίκυκλα. Από το Λαύριο πραγματοποιήθηκαν 10 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν 2.671 επιβάτες, 806 ΙΧ οχήματα 28 φορτηγά και 45 δίκυκλα.

Γεμίζουν τα χωριά της Κεντρικής Ελλάδας από τους εκδρομείς του Πάσχα

Με κατεύθυνση την κεντρική Ελλάδα φεύγουν και οι τελευταίοι εκδρομείς του Πάσχα και αυτή την ώρα στο εθνικό δίκτυο Αθηνών-Λαμίας η κίνηση εξελίσσεται ομαλά. Μέχρι τα μεσάνυχτα της Μ. Πέμπτης στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας είχαν περάσει 48.283 αυτοκίνητα ενώ μέχρι τις 12:00 σήμερα το μεσημέρι από τα διόδια της Τραγάνας με κατεύθυνση την Κεντρική Ελλάδα είχαν περάσει 8.721 αυτοκίνητα.

Η κίνηση μέχρι το μεσημέρι ήταν έντονη στο εθνικό δίκτυο χωρίς όμως προβλήματα ενώ σύμφωνα με τους αστυνομικούς της Τροχαίας που βρίσκονται στο δρόμο «αναμένεται η αύξηση της τις επόμενες ώρες».

Ωστόσο στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής έχουν εναποθέσει και τις ελπίδες τους οι ξενοδόχοι σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού στη Στερεά Ελλάδα κ. Ηλία Μπουρμά «οι τουριστικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα και τη Σκύρο παρουσιάζουν μία γενική πληρότητα λίγο πάνω από το 70%».

Ο ίδιος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ συμπληρώνει «μόνο στη Χαλκίδα και στην γύρω περιοχή έχουμε μία πληρότητα που αγγίζει το 100%. Στη νότια Εύβοια μόλις που ξεπερνά το 80% ενώ γίνονται ακόμη και τώρα κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Στη βόρεια Εύβοια η πληρότητα φτάνει το 70% ενώ ξεπερνά το 80% στη Φθιώτιδα, την Φωκίδα και την Ευρυτανία. Όπως ο ίδιος εξηγεί «αρκετές τουριστικές μονάδες σε περιοχές της Ευβοίας και της Φωκίδας δεν έχουν ανοίξει ακόμη» και «οι τουριστικές επιχειρήσεις περιμένουν σήμερα και αύριο να συμπληρώσουν τα κενά τους».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA