Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Γιάννης Σκαφτούρος, γνωστός κι ως «Θείος Τζο» και πρωτοπαλίκαρο του Βασίλη Στεφανάκου, έπεσε νεκρός από τις τουλάχιστον 15 σφαίρες των εκτελεστών του που χρησιμοποίησαν Καλάσνικοφ και 9άρι πιστόλι. Ο 55χρονος ήταν ηγετικό στέλεχος της «Greek Mafia» και είχε γίνει στόχος εκτελεστών κι άλλες φορές στο παρελθόν, όμως αυτή έμελλε να είναι η μοιραία.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος, βρισκόταν στο σπίτι που ζούσε η μητέρα του στα Δερβενοχώρια, μαζί με την κόρη και τον γαμπρό του, αλλά και τους γονείς του τελευταίου, για να περάσει τις μέρες του Πάσχα. Γνώριζε ότι από την ημέρα της αποφυλάκισής του, πολλοί θα τον ήθελαν νεκρό, ωστόσο, δεν περίμενε να του συμβεί τις μέρες των εορτών και γι αυτό ήταν πιο χαλαρός. Αλλωστε, στην Αθήνα κυκλοφορούσε πάντα με δικούς του ανθρώπους για προστασία, αλλά, αυτή τη φορά ήταν ευάλωτος και οι δολοφόνοι του, του έδωσαν τη χαριστική βολή. Μια από τις τελευταίες ήταν μέσα στη φυλακή και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2018 κι ενώ βρισκόταν στις φυλακές Κορυδαλλού, δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από μέλη της αλβανικής μαφίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr οι δράστες άφησαν μηχανή μεγάλου κυβισμού σε στενό σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από το σπίτι του θύματος και φορώντας κουκούλα έφτασαν στην αυλή και άνοιξαν πυρ εναντίον του 55χρονου που βρίσκονταν έξω μαζί με αρκετά μέλη της οικογένειάς του και φίλους. Ο βαρυποινίτης άρπαξε το όπλο του και ανταπέδωσε τα πυρά αλλά έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των δραστών. Κάτοικοι δήλωσαν στο τοπικό κανάλι ότι την ώρα του εγκλήματος κι άλλες μηχανές είχαν περικυκλώσει το χωριό. Οι δράστες αμέσως μετά την εκτέλεση εξαφανίστηκαν. 

Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ μία από τις μηχανές που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές εξετράπη της πορείας της και καταστράφηκε, κάπου κοντά στη Χασιά. Οι Αρχές αναζητούν τον αναβάτη ή τους αναβάτες της κλεμμένης κατά τα φαινόμενα μηχανής και γι αυτό το λόγο έχει σηκωθεί κι ελικόπτερο, ενώ έχουν κλείσει οι είσοδοι από και προς τη Βοιωτία.

Στο πατρικό του Σκαφτούρου, στα Σκούρτα Βοιωτίας βρίσκονταν περίπου άλλα 10 άτομα, και δύο εξ αυτών τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά από τα πυρά των εκτελεστών. Η 22χρονη κόρη του κι ο 45χρονος πατέρας του μελλοντικού γαμπρού του.

Ο 55χρονος θεωρείτο ένας από τους τελευταίους της παλιάς «Greek Mafia», ενώ το «βιογραφικό» του ήταν «βαρύ». Είχε απασχολήσει πολλάκις για σοβαρά ποινικά αδικήματα, όπως περιπτώσεις ανθρωποκτονίας, απαγωγής του γνωστού εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, εκβιασμούς, εμπρησμούς, συμβόλαια θανάτου κι άλλα πολλά σοβαρά αδικήματα. Είχε καταδικαστεί σε ισόβια, αλλά κατάφερε να τα «σπάσει» και πριν από περίπου 3,5 χρόνια αποφυλακίστηκε, καθώς είχε εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του.

Οι έρευνες και αναζητήσεις των δραστών της δολοφονικής επίθεσης είναι σε εξέλιξη, και συμμετέχει ακόμα κι ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. Την προανάκριση διενεργεί το τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA