Μενού
  • Α-
  • Α+

Το ζεϊμπέκικο που χόρεψε ο Γιάννης Σκαφτούρος ανήμερα του Πάσχα στο εξοχικό του στα Σκούρτα Βοιωτίας και αποτυπώνεται σε βίντεο που δημοσιεύθηκε, έμελλε να είναι και ο τελευταίος χορός για τον 55χρονο σεσημασμένο και άνθρωπο της νύχτας που δολοφονήθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα με 15 σφαίρες από καλάσνικοφ μέσα στο σπίτι του.

Διαβάστε ακόμη: Γιάννης Σκαφτούρος: «Εκτελεστές από το εξωτερικό» για το συμβόλαιο θανάτου

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να εξετάζουν τα στοιχεία που έχουν στα χέρια του αναζητώντας ίχνη που μπορεί να έχουν αφήσει πίσω τους οι δράστες που όπως όλα δείχνουν εκτέλεσαν «συμβόλαιο θανάτου» κατά του άλλοτε βαρυποινίτη και μέλος της παλιά γενιάς της λεγόμενης «Greek Mafia». 

Από τις ριπές τραυματίστηκε η 22χρονη κόρη του θύματος καθώς και ένας 45χρονος, συγγενής εξ αγχιστείας του Γιάννη Σκαφτούρου, ο οποίος φαίνεται πως τράβηξε όπλο και κυνήγησε για αρκετή ώρα τους δράστες. «Εγώ είμαι καλά, η αδελφή μου είναι αυτή που χτύπησε, όλα είναι αλήθεια, μην μας ενοχλείτε, ευχαριστούμε», είπε η άλλη κόρη του με βίντεο που δημοσίευσε. 

Οι έρευνες και τα λάθη των εκτελεστών

Στο μικροσκόπιο έχουν  μπει μαρτυρίες και υλικό από κάμερες ασφαλείας, ώστε να διαπιστωθεί των δρομολόγιο που ακολούθησαν οι τέσσερις εκτελεστές, ακόμα και τέσσερις μέρες πριν τη δολοφονία του Σκαφτούρου για να εντοπιστούν τυχόν ύποπτες κινήσεις. Σίγουρο θεωρείται ότι οι δράστες παρακολουθούσαν για αρκετό καιρό το θύμα και «χτύπησαν» τη μέρα που ήταν πιο ευάλωτος, καθώς οι σωματοφύλακές του έλειπαν σε άδεια.

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές περιστατικό, βάσει των συμβολαίων θανάτου που είχαν εκτελεστεί τα τελευταία χρόνια, αφού οι δράστες επέλεξαν να δολοφονήσουν τον 55χρονο επιχειρηματία μέσα στο σπίτι του, το οποίο μάλιστα βρισκόταν και εκτός Αθηνών. Η κίνηση τους να κινηθούν εκτός Αθηνών για την εκτέλεση, ενδεχομένως να βοηθήσει στην σύλληψή τους,  αφού κινήθηκαν σε άγνωστα για εκείνους μέρη, ενώ δεν είχαν την «προστασία» της πόλης.

«Εκτελεστές από το εξωτερικό» για το συμβόλαιο θανάτου

H δικηγόρος Εβίτα Βαρελά μιλώντας σήμερα στο MEGA εκτίμησε πως οι εκτελεστές είναι από το εξωτερικό. Ανέφερε ότι ήταν μία στυγνή δολοφονία, καθώς οι δράστες δεν υπολόγισαν πού βρισκόταν και με ποιους ήταν εκείνη την ώρα στο σημείο. Η ίδια τόνισε ότι η εν λόγω υπόθεση της θύμισε τη δολοφονία του επιχειρηματία Γρίβα στην Παλλήνη, ο οποίος δολοφονήθηκε μπροστά στον 6χρονο γιο του στο σχολείο. Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι η υπόθεση δύσκολα θα εξιχνιαστεί, αλλά είναι θετικό το ότι εντοπίστηκε η μηχανή των δραστών. «Έπαιρνε όλα τα προληπτικά μέτρα, και νομίζω πως οι δολοφόνοι περίμεναν μια στιγμή χαλάρωσης για να χτυπήσουν. Ο Σκαφτούρος είχε μονίμως ασφάλεια γύρω του», σημείωσε.

Κατερινόπουλος: Μπορεί να είναι και μήνυμα σε άλλους

«Δεν είναι τυχαίο ότι έγινε στο χωριό του, η διαφυγή είναι πολύ εύκολη από αυτούς τους ανθρώπους, είναι πολλοί οι διάδρομοι διαφυγής και δεν διακινδυνεύουν», είπε ο Θανάσης Κατερινόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εκτελεστές δεν είναι τυχαίοι: «Ήξεραν να χειριστούν τα όπλα. Πιθανόν να μην τους ενδιέφερε και το εάν θα σκοτωθούν και άλλοι. Πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου».

Όσον αφορά το ποιος παρήγγειλε το συμβόλαιο θανάτου, ο κ. Κατερινόπουλος είπε: «Η μία εκδοχή είναι να δόθηκε μέσα από τη φυλακή, από αντίπαλη ομάδα που θέλει να κυριαρχήσει στον χώρο που δραστηριοποιούταν και αυτός. Η άλλη εκδοχή είναι να έχει δοθεί από την ίδια του την ομάδα. Έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν ότι κάποιοι βιάζονται να αναλάβουν τα ηνία της ομάδας και θέλουν να αναλάβουν οι ίδιοι την ομάδα ή να δημιουργήσουν νέα». Όπως εκτίμησε, εάν οι δράστες είναι από άλλη ομάδα, η δολοφονία του «θα μπορούσε να είναι και μήνυμα σε άλλους ανθρώπους».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA