ΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/04/2022 21:17

Ηπατίτιδα στα παιδιά - Ζαούτης: «Δεν είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται για τον γνωστό αδενοϊό»

«Σε κάποια παιδιά έχει απομονωθεί αδενοϊός, ένας κοινός ιός που μολύνει επί χρόνια παιδιά, αλλά δεν είναι ξεκάθαρη ακόμα η εικόνα αν είναι αυτός ο ιός», επεσήμανε ο Θεοκλής Ζαούτης

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ηπατίτιδα στα παιδιά - Ζαούτης: «Δεν είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται για τον γνωστό αδενοϊό»
Πηγή: shutterstock
Ανάγνωση:

Για τα περιστατικά οξείας ηπατίτιδας στα παιδιά που έχουν προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης. Εξήγησε πως «η ηπατίτιδα είναι φλεγμονή του ήπαρ που μπορεί να προκαλείται από διάφορους ιούς», συμπληρώνοντας ότι, «σε κάποια παιδιά έχει απομονωθεί αδενοϊός, ένας κοινός ιός που μολύνει επί χρόνια παιδιά, αλλά δεν είναι ξεκάθαρη ακόμα η εικόνα αν είναι αυτός ο ιός ή αν είναι συνδυαστικοί οι παράγοντες που προκαλούν την έξαρση».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Σανγκάη λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού επισήμανε. «Ακολούθησαν τη στρατηγική μηδενικών κρουσμάτων κι έχει αποδεχθεί ότι αυτή η στρατηγική δεν μπορεί να κρατήσει πίσω τον ιό και κυρίως τη μετάλλαξη Όμικρον. Πέραν αυτού, έχουν πολύ χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού», αιτιολόγησε την κατάσταση που επικρατεί στην οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας.

Video Loading...

Ερωτηθείς για το αν μας «κρύβουν» κάτι οι Κινέζοι, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ απάντησε πως, «οι πληροφορίες από την Κίνα δεν είναι πάντα ξεκάθαρες», αναφερόμενος στην αρχική φάση της πανδημίας, σημειώνοντας πως η επιστημονική εξήγηση είναι η κινεζική πολιτική και το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΕΟΚΛΗΣ ΖΑΟΥΤΗΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ