Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα δεδομένα προκύπτουν τις τελευταίες ώρες από τις έρευνες της Αστυνομίας για την υπόθεση δολοφονίας του  Γιάννη Σκαφτούρου, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, οι Αρχές έφτασαν σημαντικά ευρήματα οπτικοακουστικού ύλικού που εμφανίζει τους δύο δράστες πάνω στη μηχανή μεγάλου κυβισμού την οποία εγκατέλειψαν μετά τη δολοφονική επίθεση. Πρόκειται για εικόνα από βίντεο κλειστού κυκλώματος και οι αστυνομικοί είναι βέβαιοι ότι πρόκειται για τα άτομα που άνοιξαν πυρ μέσα στην αυλή της οικίας του θύματος.

Διαβάστε ακόμη: Γιάννης Σκαφτούρος: Οι Αρχές «ξεσκονίζουν» τα ανοιχτά μέτωπα του πρώην βαρυποινίτη - Οι δουλειές στην Πάτρα

Από την μοτοσυκλέτα που εγκατέλειψαν, φάνηκε ότι η μοτοσυκλέτα είχε κλαπεί το 2019 από την περιοχή του Ασπροπύργου και πρόκειται για μια μηχανή 1.200 κυβικών. Παράλληλα, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του οχήματος που προσπάθησαν να κλέψουν για να διαφύγουν, οι δράστες της δολοφονίας μιλούσαν σπαστά ελληνικά, ήταν μετρίου αναστήματος, φορούσαν μαύρα ρούχα και μαύρα κράνη, ενώ μέσα από τα κράνη φορούσαν κουκούλες full face για να μην φαίνονται τα χαρακτηριστικά τους.

Οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών είναι σε πλήρη εξέλιξη και σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. πίσω από την υπόθεση βρίσκεται ένα από τα ακριβότερα -όπως εκτιμάται- συμβόλαια θανάτου στους κόλπους της νύχτας. Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται η κλεμμένη μοτοσυκλέτα που εγκατέλειψαν οι δύο από τους πληρωμένους εκτελεστές του Γιάννη Σκαφτούρου, γνωστού με το προσωνύμιο «θείος Τζο» στη Greek Mafia, το αγροτικό με το οποίο προσπάθησαν να διαφύγουν, υλικό από κάμερες ασφαλείας, αλλά και μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής.

«Ελέγχουμε δρόμους μέχρι την Αθήνα»

Στον τόπο της μαφιόζικης δολοφονίας βρέθηκαν πάνω από 15 κάλυκες από καλάσνικοφ, αλλά και ένας κάλυκας των 9 χιλιοστών. Η αστυνομία έχει στήσει εμφανή μπλόκα σε μία ακτίνα τουλάχιστον τριών χιλιομέτρων γύρω από τα Σκούρτα για τον εντοπισμό των δραστών που συμμετείχαν στην δολοφονική επίθεση σε βάρος του Σκαφτούρου ενώ και εναέρια μέσα όπως ελικόπτερα και drones συμμετέχουν στην έρευνα. «Ελέγχουμε μέχρι την Αθήνα τους δρόμους και μαρτυρίες και για κάμερες και βεβαίως έχουμε δικές μας πληροφορίες και δικό μας υλικό» σημείωσε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας.

Το λάθος που μπορεί να... κάψει τους δράστες

Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από τον τόπο του εγκλήματος, οι δύο δράστες έκαναν ένα μοιραίο λάθος, αναγκάστηκαν να αφήσουν πίσω τους το μέσο διαφυγής. Οι δράστες εγκατέλειψαν τη μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού στα βάτα και προσπάθησαν να διαφύγουν από την περιοχή με ένα άλλο όχημα. Η κλεμμένη μηχανή βρίσκεται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια με τις Αρχές να αναζητούν γενετικό υλικό και αποτυπώματα. Στην προσπάθεια τους να διαφύγουν οι δύο δράστες σταμάτησαν διερχόμενο αγροτικό και υπό την απειλή όπλου ανάγκασαν τον οδηγό να κατέβει κάτω, τον χτύπησαν στο κεφάλι και επιβιβάστηκαν στο όχημα.

Το αυτοκίνητο όμως κόλλησε στο χαντάκι και σύμφωνα με τις μαρτυρίες έφυγαν πεζοί και χάθηκαν στο βουνό. «Υπάρχει ένας πόλεμος, μια δυσκολία στην εξιχνίαση τέτοιων εγκλημάτων γιατί υπάρχει μία ομερτά σιωπής» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης. Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει και η μαρτυρία του αγρότη που συμπτωματικά είναι συγγενής του Γιάννη Σκαφτούρου.

Η... εσωτερική πληροφόρηση και το αλεξίσφαιρο γιλέκο

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα έρευνες της ΕΛ.ΑΣ οι τουλάχιστον τέσσερις δράστες εκτιμάται ότι σχεδίαζαν από καιρό το «χτύπημα», επιλέγοντας να επιτεθούν σε μία στιγμή που ο Γιάννης Σκαφτούρος θα ήταν χαλαρός περνώντας οικογενειακές στιγμές. Ο 55χρονος, φοβούμενος για τη ζωή του, είχε πάντα μαζί του φρουρά. Τη Δευτέρα του Πάσχα ωστόσο, οι σωματοφύλακες έλειπαν συγκεκριμένες ώρες, κάτι το οποίο φαίνεται πως γνώριζαν εκείνοι που οργάνωσαν τη δολοφονία του πρώην βαρυποινίτη. Είτε παρακολουθούσαν τις κινήσεις της φρουράς του, είτε είχαν... εσωτερική πληροφόρηση, όπως λένε έμπειροι αστυνομικοί. Ωστόσο, όπως σημείωσε η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά: «Η πληροφορία αυτή δεν ήταν γνωστή γιατί ο Γιάννης Σκαφτούρος την είχε κρατήσει μεταξύ των δικών του ανθρώπων». Στο μεταξύ, οι δράστες λειτούργησαν σαν να γνώριζαν ότι το θύμα δεν φορούσε το αλεξίσφαιρο γιλέκο που φορούσε το περισσότερο διάστημα όταν βρισκόταν σε κοινή θέα. 

Το γλέντι που έγινε κηδεία

Τη Δευτέρα του Πάσχα και ενώ ο Γιάννης Σκαφτούρος διασκέδαζε με την οικογένειά του στο σπίτι της μητέρας του στα Σκούρτα Βοιωτίας, οι τέσσερις επαγγελματίες δολοφόνοι έφθασαν έξω από την οικία με δύο μηχανές μεγάλου κυβισμού. Χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, πέρασαν από τα χωράφια, μπήκαν στην αυλή του σπιτιού και άρχισαν να τον γαζώνουν με καλάσνικοφ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 55χρονος πριν πέσει νεκρός, πρόλαβε να ανταποδώσει τα πυρά… Το ίδιο κι ένας συγγενής του, που τράβηξε όπλο και φαίνεται πως επιχείρησε να τους κυνηγήσει, χωρίς αποτέλεσμα. Οι Αρχές δεν αποκλείουν οι δράστες να ήταν πληρωμένοι δολοφόνοι από το εξωτερικό. Άλλος δηλαδή να οργάνωσε την επιχείρηση δολοφονίας και οι εκτελεστές να ήρθαν από το εξωτερικό, να υλοποίησαν το σχέδιο και να βρίσκονται ήδη ακόμη και εκτός Ελλάδας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA