Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε πλήρη εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Βαρβίτσα στον Πάρνωνα Λακωνίας και συγκεκριμένα στην δημοτική Ενότητα Οινούντος του δήμου Σπάρτης, (όρια Λακωνίας - Αρκαδίας). Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και το μέτωπο είναι μεγάλο καθώς έχει ξεσπάσει σε ορεινό και εξαιρετικά δύσβατο σημείο, όπου το οδικό δίκτυο είναι ανύπαρκτο, καθιστώντας την προσέγγιση του από τα οχήματα και τους πυροσβέστες δύσκολη και επικίνδυνη.

Η φωτιά καίει μεγάλα πεύκα αλλά και χαμηλή βλάστηση, ωστόσο δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Για την κατάσβεση επιχειρούν συνολικά 99 πυροσβέστες, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (ανάμεσά τους η 1η ΕΜΑΚ), 24 οχήματα ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Νωρίτερα επιχείρησαν 2 αεροσκάφη (Canadair) που σταμάτησαν με τη δύση του Ηλίου, ωστόσο ανάλογα με την εξέλιξη της φωτιάς θα αποφασιστεί αν θα επιχειρήσουν και σήμερα το πρωί. Σημειώνεται ότι από το σύνολο των δυνάμεων 15 πυροσβέστες, 5 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου, μετέβησαν στο σημείο χθες το απόγευμα από την Αττική για να συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA