Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ενεργειακή κρίση αποτελεί το νο1 πρόβλημα των Ελλήνων τη δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς σε συνδυασμό με τα οικονομικά, τα χρέη σε λογαριασμούς ρεύματος γίνονται δυσβάσταχτα για τους καταναλωτές που προσπαθούν να πετύχουν έναν διακανονισμό μετά το πρώτο σοκ που έζησαν βλέποντας τα ποσά που αναγράφονται στους φακέλους... ραβασάκια. Χαρακτηριστικό είναι το ρεπορτάζ του Live News, όπου καταναλωτής μετράει και ξαναμετράει τα έξοδά του και αφού είναι αδύνατον να πληρωθούν περιμένει στην ουρά για να κάνει μια ρύθμιση - διακανονισμό στο ρεύμα.

Διαβάστε ακόμη: Πρωτομαγιά: Μέχρι 93% οι κρατήσεις για το τριήμερο - Ποιες περιοχές «βυθίζονται» και ποιο το κόστος διαμονής

Ο διακανονισμός είναι η τελευταία λύση για χιλιάδες πολίτες που αυτό το χειμώνα πέρασαν δύσκολα, σε συνδυασμό με την ακρίβεια, αλλά και το κρύο που άργησε να φύγει, ενώ όπως τονίζει πολίτης στην κάμερα «αυτή είναι η τέταρτη φορά που κάθομαι στην ουρά. Τις προηγούμενες δύο, τα ραντεβού τελείωσαν και κόσμος ακόμα περίμενε από έξω». Και υπάρχουν και χειρότερα! Αλλος καταναλωτής αναφέρει πως το ρ εύμα του ανέβηκε τρεις φορές πάνω: «Από 250 πήγε 800 ευρώ το ρεύμα. Και όσο η ώρα περνάει οι λογαριασμοί μεγαλώνουν». Αντίθετα, πιο τυχεροί είναι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ που έχουν ειδικό τιμολόγιο (!), αλλά και σε αυτές τις περιπτώσεις το ποσό διπλασιάζεται.

Με αυτά τα δεδομένα, οι λογαριασμοί είναι αδύνατον να πληρωθούν και η μόνη λύση που έχουν οι καταναλωτές για να μην τους κόψουν το ρεύμα είναι να ζητήσουν από τους παρόχους τους να τους σπάσουν τις οφειλές σε δόσεις που όμως σε καμία περίπτωση δεν λύνουν το πρόβλημα στην ουσία. Οι μόνοι που τα καταφέρνουν είναι πια όσοι έχουν μηδενική κατανάλωση που και πάλι όμως δεν γλιτώνουν τα χαράτσια.

Σε απόγνωση οι επαγγελματίες - Διπλάσιες οι εντολές διακοπής

Από 160 στα 549 ο λογαριασμός όπως έδειξε στην κάμερα ο γενικός γραμματέας Εμπόρων Θεσσαλονίκης, Πάνος Καρασαββίδης. Όπως λέει πλέον τα καταστήματα δουλεύουν μόνο για το ρεύμα. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ Κώστας Μανιάτης, στάθηκε στον αυξημένο αριθμό των εντολών διακοπής ηλεκτροδότησης. Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι από τις αρχές Απριλίου έχουν εκδοθεί περίπου 26.000 εντολές, από τις οποίες έχουν πραγματοποιηθεί μόλις το 25%, λόγω της απουσίας προσωπικού. Ο κ. Μανιάτης υπογράμμισε ότι είναι σχεδόν διπλάσιες οι εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA