Μενού
  • Α-
  • Α+

Καρέ - καρέ το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της περιοχής στα Σκούρτα Βοιωτίας αναλύουν πλέον οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που ανέλαβαν να το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του Γιάννη Σκαφτούρου. Παράλληλα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα έρευνες του Ανθρωποκτονιών που έχει αναλάβει την υπόθεση, οι δράστες πιθανόν να έφυγαν με κατεύθυνση προς Μέγαρα ή το Θριάσιο.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι οι δράστες φέρονται να γνώριζαν ακόμη και μυστικά μονοπάτια από τα οποία πέρασαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και να φτάσουν τελικά μέχρι το διπλανό χωράφι από όπου πηδώντας τη μάντρα κατάφεραν να εισέλθουν στην αυλή της κατοικίας. Μάλιστα, η κάμερα του MEGA κατέγραψε το σημείο περίπου 100 μέτρα μακριά από το σπίτι, όπου οι δολοφόνοι άφησαν τη μηχανή για να ακολουθήσουν το μονοπάτι που ακόμα και ντόπιοι δεν γνώριζαν καλά - καλά. 

Διαβάστε ακόμη: Γιάννης Σκαφτούρος: «Ευτυχώς δεν πεθάναμε όλοι» λέει η κόρη του για την εν ψυχρώ δολοφονία

Οι αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση, εκτιμούν ότι θα καταφέρουν να βρουν τα στοιχεία που χρειάζονται για τη διαδρομή που ακολούθησαν, τους συνεργούς που τους βοήθησαν όταν χάλασε η κλεμμένη μηχανή και το όχημα που πήραν με τη βία.

Σοκ από το πόρισμα του ιατροδικαστή

Στο μεταξύ, η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του 55χρονου βαρυποινίτη έδειξε ότι οι δράστες δεν αφήσαν τίποτα στην τύχη! Σοκ προκαλεί το πόρισμα που έδειξε ότι οι εκτελεστές γάζωσαν κυριολεκτικά τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Greek Mafia καθώς στο σώμα του εντοπίστηκαν 10 τραύματα από βολίδες καλάσνικοφ ενώ είχε δεχτεί και τρεις σφαίρες στο κεφάλι.

Έκτοτε, είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου οι έμπειροι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση να καταφέρουν να φτάσουν στα ίχνη των δραστών, οι οποίοι πυροβόλησαν τουλάχιστον 15 φορές προς το μέρος του Γιάννη Σκαφτούρου μέσα σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι δύο δράστες κρατούσαν πολεμικά καλάσνικοφ, ενώ ο τρίτος πιστόλι των 9 χιλιοστών. Στη δολοφονική επίθεση φέρεται να συμμετείχε ένα ακόμη άτομο. 

«Ευτυχώς δεν πεθάναμε όλοι»

Η κόρη του Γιάννη Σκαφτούρου που μπροστά στα μάτια της είδε την εκτέλεση του πατέρα της αναφέρει ότι τη στιγμή της επίθεσης στο σημείο βρισκόταν τρία παιδιά. «Δεν ανταποδώσαμε τα πυρά, σκοτώθηκε ο πατέρας μου, τραυματίστηκε η αδερφή μου, τραυματίστηκε ο πεθερός του αδερφού μου. Ευτυχώς δεν πεθάναμε όλοι. Δεν είχε τίποτα πάνω του. Η αλήθεια είναι ότι ο πατέρας μου έφυγε, η αδερφή μου κόντεψε να πεθάνει. Από εκεί και πέρα δεν με νοιάζει ούτε ποιος το έκανε ούτε το γιατί» ανέφερε η Κατερίνα Σκαφτούρου.

«Ο πατέρας μου δεν είχε φρουρά»

Η κόρη του Γιάννη Σκαφτουρου υποστηρίζει πως ο πατέρας της δεν διέθετε φρουρά ωστόσο πληροφορίες που αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο κεντρικό δελτίο του MEGA αναφέρουν πως απόστρατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ ήταν επικεφαλής της ομάδας φύλαξης του 55χρονου και την ημέρα της εκτέλεσης απουσίαζε. «Δεν ψάχνω δικαιοσύνη για αυτό το πράγμα. Δεν θέλω καμία δικαιοσύνη. Δεν θέλω τίποτα. Τον πατέρα μου μπορώ να τον έχω πίσω; Όχι. Ο πατέρας μου είχε περιστασιακά συνοδεία στο δρόμο. Φρουρά δεν είχαμε. Δεν είχαμε ούτε φοβία ούτε τίποτα. Ήμασταν πολύ χαλαροί. Όσο ήταν μαζί μου δεν φοβόταν κάτι» συμπλήρωσε η κόρη του θύματος. Ο δικηγόρος του Σκαφτούρου πάντως μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» επιβεβαίωσε ότι είχε σωματοφύλακες. 

Απαντήσεις στην κλεμμένη μηχανή

Η κλεμμένη μοτοσικλέτα την οποία άγνωστο γιατί εγκατέλειψαν στην περιοχή οι δολοφόνοι του Σκαφτούρου γίνεται φύλλο φτερό στα εγκληματολογικά εργαστήρια με τις αρχές να έχουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα βρουν στοιχεία, όπως αποτυπώματα και DNA που θα φανούν χρήσιμα στην πορεία των ερευνών και θα τους οδηγήσουν στην ταυτότητά των δραστών. Ενδεχόμενος και στην εξιχνίαση άλλων παρομοίων εκτελέσεων στο χώρο της νύχτας. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεχιστούν οι καταθέσεις των μελών της οικογένειας Σκαφτούρου που ήταν παρών στην δολοφονία.

Στο Γαλαξίδι η κηδεία του

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Γαλαξίδι Φωκίδας θα αποχαιρετήσουν οι συγγενείς και οι φίλοι τον Γιάννη Σκαφτούρο. Την τοποθεσία γνωστοποίησε μέσω ανάρτησης της στο διαδίκτυο η κόρη του εκλιπόντος, η οποία ζητά αντί στεφάνων να συγκεντρωθούν χρήματα για τους τοπικούς φορείς της περιοχής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA