ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/04/2022 22:31

Ηπατίτιδα στα παιδιά: «Δεν υπάρχει κρούσμα στην Ελλάδα, είμαστε σε εγρήγορση» καθησυχάζει ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Τα νοσοκομεία σε όλες τις περιφέρειες της χώρας είναι απολύτως προετοιμασμένα για να αντιμετωπίσουν κρούσμα αν παρουσιαστεί: «Δεν έχουμε κρούσμα οξείας ηπατίτιδας στην Ελλάδα αλλά είμαστε σε εγρήγορση», είπε ο κ. Ζαούτης

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ηπατίτιδα στα παιδιά: «Δεν υπάρχει κρούσμα στην Ελλάδα, είμαστε σε εγρήγορση» καθησυχάζει ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ
Πηγή: shutterstock
Ανάγνωση:

Ενώ παγκοσμίως εντοπίζονται όλο και περισσότερα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας στα παιδιά, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης (28/4) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, διαβεβαίωσε ότι στην Ελλάδα δεν έχει καταγραφεί ακόμη κάποιο περιστατικό και καθησύχασε λέγοντας πως τα νοσοκομεία σε όλες τις περιφέρειες της χώρας είναι απολύτως προετοιμασμένα για να αντιμετωπίσουν κρούσμα αν παρουσιαστεί. «Δεν έχουμε κρούσμα οξείας ηπατίτιδας στην Ελλάδα αλλά είμαστε σε εγρήγορση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαούτης.

Διαβάστε ακόμη: Ηπατίτιδα στα παιδιά: Δύο περιστατικά στην Κύπρο - «Αδιευκρίνιστης αιτιολογίας»

Video Loading...

Όπως εξήγησε ο κ. Ζαούτης, έχουν ειδοποιηθεί όλες οι υγειονομικές περιφέρειες και κατά συνέπεια, όλα τα νοσοκομεία. «Έχουμε τον ορισμό του κρούσματος αυτής της οξείας ηπατίτιδας, έχουμε φόρμα καταγραφής για τα επιδημιολογικά στοιχεία και αν χρειαστεί, θα σταλούν δείγματα προς εξερεύνηση», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Στην ερώτηση για το αν έχουν γίνει έλεγχοι μέχρι στιγμής, ο Θεοκλής Ζαούτης είπε ότι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έχει λάβει κλήσεις από γονείς καθώς υπάρχει ανησυχία οι οποίοι παίρνουν στον ΕΟΔΥ για να ενημερωθούν για τα συμπτώματα και ποια πρέπει να τους ανησυχήσουν. «Παίρνουν τηλέφωνο στον ΕΟΔΥ και όπως φαντάζεστε, η γραμμή μας είναι πάντα φορτωμένη, για τα συμπτώματα που πρέπει να προσέξουν», τόνισε.

Επίσης, ο κ. Ζαούτης ρωτήθηκε εάν τα νοσοκομεία στη χώρα είναι προετοιμασμένα, με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ να απαντά πώς τα νοσοκομεία Παίδων της χώρας είναι σε ετοιμότητα και προετοιμασμένα να υποδεχτούν και να αντιμετωπίσουν πιθανά κρούσματα: «Έχουμε υποειδικότητες και έτσι ξέρουμε τι να κάνουμε με ηπατίτιδες, ανεξάρτητα από ποιον ιό προκαλείται. Έχουν γίνει και συζητήσεις για κέντρα αναφορά στο εξωτερικό για τη σπάνια περίπτωση που κάποιο παιδί χρειαστεί μεταμόσχευση», τόνισε ο κ. Ζαούτης, αναφερόμενο στην γειτονική Ιταλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΘΕΟΚΛΗΣ ΖΑΟΥΤΗΣ ΕΟΔΥ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ ΠΑΙΔΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ