Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο κύβος ερρίφθη και ο Σαϊντού Καμαρά μπορεί να παραμείνει στη χώρα μας και επίσημα καθώς εγκρίθηκε η χορήγηση ασύλου έπειτα από την προσφυγή σε δεύτερο βαθμό, που είχε καταθέσει. Ο νεαρός μαθητής από τη Γουινέα βρίσκεται τα τελευταία δύο χρόνια στην Ελλάδα ενώ φέτος συμμετείχε μαθητική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου με το σχολείο του προκαλώντας συγκίνηση στο πανελλήνιο.

Την απόφαση της Αρχής Προσφυγών έκανε γνωστή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, που όπως ενημέρωσε: «Τα αρμόδια όργανα της ελληνικής πολιτείας ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του μαθητή Σαϊντού Καμαρά, ο οποίος μετέχει της ελληνικής παιδείας, να γίνει η Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του. Η Ελλάδα είναι μια χώρα δικαίου και ανθρωπισμού».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Σημειώνεται πως και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εκφράσει προ εβδομάδων την προσδοκία του, η απόφαση να είναι θετική, ώστε να επιτραπεί στον Σαϊντού Καμαρά να κάνει την Ελλάδα τη δεύτερη πατρίδα του. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει το προσωπικό ενδιαφέρον του για την υπόθεση του μαθητή από την Γουϊνέα και τον είχε ενημερώσει για τις κινήσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ενίσχυση του φακέλου του με υλικό σχετικά με τη συμμετοχή και την απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον με βάση τις εισηγήσεις του Τμήματος Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης Προσφύγων, που λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2019.

Ο Σαϊντού Καμαρά ξεκίνησε από τη Γουινέα σε ηλικία 14 ετών, για να αναζητήσει ένα καλύτερο μέλλον για τον εαυτό του στη Δύση. Αφηγούμενος την «Οδύσσεια» του μαθητή του, ο Σαϊντού «πήγε στη Σενεγάλη, την Τουρκία και έφτασε ναυαγός στην Κάλυμνο τον Νοέμβριο του 2019 σε ηλικία 16 ετών. Μεταφέρθηκε σε προσφυγικές δομές και έφτασε τελικά στον Άγιο Δημήτριο, όπου βρήκε την οικογένειά του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA