Μενού
  • Α-
  • Α+

Ντυμένες με στολές νοσοκόμων που παραπέμπουν σε μια άλλη εποχή, οι influencers και τα μοντέλα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Ρωσίας πόζαραν δίπλα σε τανκς και στρατιώτες σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν τη ρωσική πολεμική προπαγάνδα της χώρας για τον πόλεμο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην Ουκρανία. Η ομάδα που ονομάζεται «Sisters for Victory» (Αδελφές για τη Νίκη) αναμείχθηκε με τα στρατεύματα του Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς οι στολές τους έφεραν το σύμβολο «Z» που προωθεί τη βίαιη εισβολή στην Ουκρανία και τον πόλεμο που μαίνεται για 65 μέρες.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Στη δημοσιότητα βίντεο με Βρετανό που αιχμαλωτίστηκε από Ρώσους

Το άκομψο αυτό σόου οργανώθηκε για να εμψυχώσει τους στρατιώτες που πολεμούν στο Λουχάνσκ και την ευρύτερη περιοχή του Ντονμπάς. Οι κοπέλες γύρισαν μάλιστα και βίντεο κλιπ και μοίρασαν γλυκά στους Ρώσους στρατιώτες. Σύμφωνα με τη Daily Mail, βασικός στόχος της ομάδας των νεαρών γυναικών είναι να προωθήσει τη ρωσική πολεμική προπαγάνδα.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Λίγες μέρες πριν, οι «Σιόστρι Παμπέντι» (όπως ονομάζεται στα ρωσικά το συγκρότημα) είχαν κυκλοφορήσει το βίντεο κλιπ ενός τραγουδιού επιδιώκοντας «να πείσουν τους νέους ανθρώπους στη Ρωσία ότι ο πόλεμος είναι αναγκαίος», όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα. Σε πολλές αναρτήσεις στο διαδίκτυο και στα ρωσικά social media αναφέρουν ότι πρόκειται για «συζύγους και φιλενάδες» στρατιωτών που υπηρετούν στην Ουκρανία. Στις φωτογραφίες και τα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τα μέλη του συγκροτήματος εμφανίζονται να προσφέρουν γλυκά και θρησκευτικές εικόνες στους Ρώσους στρατιώτες για το ορθόδοξο Πάσχα.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Μεταξύ των μελών του συγκροτήματος είναι η Αλιόνα Μπόικο, που έχει πάνω από 30.000 followers στο TikTok και το Instagram. «Το μήνυμα προπαγάνδας της προς τους στρατιώτες ήταν το εξής: Είναι σημαντικό να μην τα παρατήσουμε τώρα, να γίνουμε πιο δυνατοί παρά τις δυσκολίες. Τα δύσκολα θα περάσουν και αργά ή γρήγορα όλα θα πάνε καλά», γράφει η Daily Mail. Η Αναστάζια Τσεπούροβα είναι ηθοποιός με επίσης πολλούς followers στο Instagram,  η Βιολέτα Μοσκαλένκο, η οποία έχει 3.000 ακόλουθους στο Instagram, είναι μοντέλο που είχε πάρει μέρος στην Εβδομάδα Μόδας του Λουχάνσκ.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Άλλες «νοσοκόμες» είναι το μοντέλο Μαρία Οκορόκοβα και η ηθοποιός Αναστάσια Τσεπούροβα. Η Βαλέρια Ρουσίνα είναι φοιτήτρια Ιατρικής και η Σοφία Βαραμπίροβα παιδίατρος. Η Αναστάσια Μιγκάλ είναι φοιτήτρια νομικής και πρωταθλήτρια δισκοβόλος. «Μέσα σε έξι χρόνια έχω κερδίσει 54 μετάλλια και 70 τίτλους. Παρά τα ήδη πολλά μου επιτεύγματα, με περιμένουν ακόμη πολλές νίκες» δηλώνει η ίδια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA