Μενού
  • Α-
  • Α+

Χωρίς προβλήματα πραγματοποιείται η έξοδος των εκδρομέων της Πρωτομαγιάς, με τους πολίτες να εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα με κάθε μέσο. Μάλιστα, ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, ενώ στις εθνικές οδούς, μέχρι στιγμής, η κίνηση κρίνεται ως ομαλή.

Αναλυτικά, αυξημένη είναι και σήμερα η επιβατική κίνηση από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω της εξόδου των επιβατών καθώς η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρθηκε φέτος τη Δευτέρα (2/5). Το λιμενικό σώμα, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση επιβατών και οχημάτων, ενώ όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι να είναι νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους.

Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Σάββατο (30/04) 13 απόπλοι πλοίων, 16 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, 10 από το λιμάνι της Ραφήνας και 8 από το Λαύριο. Χθες Παρασκευή (29/04) στο λιμάνι του Πειραιά η κίνηση ήταν αυξημένη, ενώ πραγματοποιήθηκαν 16 απόπλοι πλοίων και αναχώρησαν 11.103 επιβάτες,1.786 ΙΧ οχήματα 790 φορτηγά και 382 δίκυκλα.

Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού πραγματοποιήθηκαν την ίδια ημέρα 27 απόπλοι πλοίων ενώ αναχώρησαν 4.866 επιβάτες, 580 ΙΧ οχήματα, 35 φορτηγά και 189 δίκυκλα. Από το λιμάνι της Ραφήνας πραγματοποιήθηκαν 9 απόπλοι πλοίων ενώ αναχώρησαν 3.175 επιβάτες,776 οχήματα 94 φορτηγά και 89 δίκυκλα. Από το λιμάνι του Λαυρίου έγιναν 9 απόπλοι πλοίων ενώ αναχώρησαν 1.483 επιβάτες,434 ΙΧ οχήματα 50 φορτηγά και 36 δίκυκλα.

24ωρη απεργία της ΠΝΟ την Κυριακή

Υπενθυμίζεται πως η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) έχει ανακοινώσει πως θα πραγματοποιηθεί 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων για την εργατική Πρωτομαγιά, την Κυριακή 1η Μαΐου. Σύμφωνα με το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών, η απεργία θα ξεκινήσει στις 00:01 της 1ης Μαΐου 2022, ημέρα Κυριακή, και θα λήξει στις 24:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

«Οι ναυτεργάτες αποτίουν και φέτος φόρο τιμής, σεβασμού και μνήμης στην εμβληματική ημέρα που άλλαξε στην κυριολεξία τον ρου της ιστορίας και είναι ταυτισμένη και συνυφασμένη με τους πολύμορφους αγώνες όλων των εργαζομένων στη χώρα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο», αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΠΝΟ. «Σε όλα τα μήκη και πλάτη της υδρογείου, οι εργαζόμενοι ενώνουν και πάλι τη φωνή τους διατρανώνοντας την αλληλεγγύη, την αποφασιστικότητα και την αμετάκλητη απόφασή τους να εξακολουθήσουν να παλεύουν για έναν καλύτερο κόσμο, για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά τους και τις οικογένειές τους», καταλήγει.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA