ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/05/2022 08:46

Ζακ Κωστόπουλος: Ολοκληρώνονται οι αγορεύσεις των συνηγόρων - Ερχεται η ετυμηγορία των δικαστών

Μετατροπή της κατηγορίας για τους 2 καταστηματάρχες σε ανθρωποκτονία από πρόθεση κι ενοχή των 4 αστυνομικών για θανατηφόρα σωματική βλάβη ζητά η πολιτική αγωγή στη δίκη του Ζακ Κωστόπουλου

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ζακ Κωστόπουλος: Ολοκληρώνονται οι αγορεύσεις των συνηγόρων - Ερχεται η ετυμηγορία των δικαστών
Πηγή: eurokinissi
Ανάγνωση:

Στην τελική ευθεία μπήκε η υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, ο οποίος έπεσε νεκρός ύστερα από επίθεση που δέχτηκε με κλωτσιές στο κεφάλι από δύο πολίτες, ενώ στη συνέχεια φέρεται να δέχθηκε και κακοποιητική συμπεριφορά από τέσσερις αστυνομικούς. Σήμερα (3/5) ολοκληρώνονται εκτός απροόπτου οι αγορεύσεις των συνηγόρων στην δίκη ενώπιον του ΜΟΔ για τον αποτρόπαιο θάνατο του ακτιβιστή το μεσημέρι της 21 Σεπτεμβρίου 2018 στον πεζόδρομο της Γλάδστωνος, με κατηγορούμενους για θανατηφόρα σωματική βλάβη δύο επιχειρηματίες και τέσσερις αστυνομικούς. Πλέον το τέλος της δίκης με την ετυμηγορία των δικαστών για τον «θάνατο σε δημόσια θέα» του 33χρονου έρχεται πολύ κοντά.

Κατά την σημερινή 18η δικάσιμο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις και των τελευταίων συνηγόρων υπεράσπισης, με αυτές των κατηγορούμενων αστυνομικών. Εχουν προηγηθεί οι αγορεύσεις των συνηγόρων της οικογένειας του θύματος κι έχουν επίσης αγορεύσει οι συνήγοροι των δύο πολιτών κατηγορουμένων, του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη που καταγράφηκαν σε βίντεο να χτυπούν βάναυσα τον 33χρονο που για άγνωστη αιτία είχε εισέλθει στο κατάστημα του πρώτου εκ των δύο επιχειρηματιών.

Μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων το δικαστήριο θα κληθεί να αποφασίσει επί της ενοχής ή μη ενός εκάστου εκ των έξι κατηγορουμένων και να αποδώσει δικαιοσύνη για τον θάνατο του 33χρονου. Ο κύκλος των συνηγόρων άρχισε μετά την αγόρευση του Εισαγγελέα Έδρας Σωτήρη Μπουγιούκου, που ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι οι δύο καταστηματάρχες και να αθωωθούν οι τέσσερις ένστολοι. Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, οι μεν ιδιώτες έδρασαν με βία και τιμωρητική διάθεση πλην όμως «απερίσκεπτα», οι δε αστυνομικοί έπραξαν τα ενδεδειγμένα χωρίς να προκύπτει συμβολή τους στο επελθόν τραγικό αποτέλεσμα για τον Ζακ Κωστόπουλο.

Video Loading...

Ζητά κάθειρξη για ανθρωποκτονία η πολιτική αγωγή κι ενοχή των αστυνομικών

Κατά την άποψη που εξέφρασαν στις αγορεύσεις στο δικαστήριο οι συνήγοροι προς υποστήριξη της κατηγορίας (πολιτική αγωγή), οι δικαστές θα πρέπει να μετατρέψουν την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης που αντιμετωπίζουν οι δύο επιχειρηματίες σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. Επίσης να μην δεχθούν την αθωωτική εισαγγελική πρόταση όσον αφορά τους αστυνομικούς και να τους κηρύξουν ενόχους για θανατηφόρα σωματική βλάβη. Επιπλέον ζήτησαν να αποδοθεί ρατσιστικό κίνητρο στις βίαιες πράξεις των δύο πολιτών.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι των δύο επιχειρηματιών τόνισαν πως δεν στοιχειοθετείται η αποδιδόμενη κατηγορία, ενώ αναφέρθηκαν σε ειδικές περιστάσεις, άμυνα ή νομιζόμενη άμυνα κ.α που αίρουν τον άδικο χαρακτήρα της πράξης. Το δικαστήριο έχει δώσει άλλες δύο δικασίμους για τις συνεδριάσεις του, μια για αύριο 4 Μαΐου και μία ακόμη στις 11 Μαΐου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ