Μενού
  • Α-
  • Α+

Σπάνιες περιπτώσεις που περιγράφονται στη βιβλιογραφία μελετούν οι γιατροί ώστε να προσδιορίσουν τις αιτίες θανάτου του 3χρονου κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκο Καπραβέλο, θέλουν να δουν αν επρόκειτο για κάποιας μορφής αρτηρίτιδα ή νόσος Καβασάκι, όμως τίποτα αυτή στιγμή δεν προδικάζει το αποτέλεσμα, καθώς οι εξετάσεις και οι έρευνες συνεχίζονται, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη: Αδιανόητες καταγγελίες για την 3χρονη στη Θεσσαλονίκη - Για 11 ημέρες δεν υπήρχε διάγνωση, άγνωστη η αιτία θανάτου

Οπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τα συμπτώματα του πρηξίματος στα πόδια και του πυρετού με τα οποία εισήχθη στο νοσοκομείο το παιδί, οδηγούν σε διαφορική διάγνωση πολλών ασθενειών, έγιναν πολλές εξετάσεις από τους συναδέλφους του, αλλά εκ των γεγονότων φαίνεται ότι δεν κατάφεραν να βγάλουν μια συγκεκριμένη διάγνωση, ενώ ούτε η ιατροδικαστική υπηρεσία βρήκε κάτι συγκεκριμένο.

Ο κ. Καπραβέλος είπε ότι στην καριέρα του έχει βρεθεί πολλές φορές στη στενάχωρη θέση να ζητήσει τη βοήθεια της ιατροδικαστικής υπηρεσίας για να βγάλει και ο ίδιος άκρη. Τόνισε ότι η υπόθεση είναι πολύ στενάχωρη και πολύ δύσκολη για όλους, ότι χρειάζεται πολύ προσεκτική προσέγγιση ενώ εξέφρασε και τα θερμά του συλλυπητήρια στους γονείς του παιδιού. «Ένα τρίχρονο κοριτσάκι, για εμάς είναι τα πάντα» είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι αδιανόητο, δεν μπορώ να το πιστέψω»

«Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη». Τα λόγια της μητέρας του τρίχρονου κοριτσιού που άφησε -κάτω από αδιευκρίνιστες έως τώρα συνθήκες- την τελευταία του πνοή στο Ιπποκράτειο, συγκλονίζουν. Δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει πώς μια απλή περιπέτεια υγείας, κατέληξε σε τραγωδία. «Τι ήταν αυτό; Δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν γνωρίζουμε τίποτα για το τι πραγματικά έγινε, τίποτα. Γι’ αυτό κινηθήκαμε νομικά, ώστε να μάθουμε την αλήθεια», λέει στο ThessToday.gr η μητέρα του αδικοχαμένου κοριτσιού, εκφράζοντας παράλληλα ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον κόσμο για το κύμα συμπαράστασης που δέχεται τις τελευταίες ώρες.

Σημειώνεται  ότι σε εξειδικευμένα ιατρικά εργαστήρια για να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένεται να σταλούν οι βιοχημικές εξετάσεις του αδικοχαμένου κοριτσιού. «Δεν έχουμε πλήρη ιατρικό φάκελο, το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι το παιδί υπέστη εγκεφαλικό πνευμονικό οίδημα», ανέφερε η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας, Κατερίνα Αποστολίδου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA