Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων τόνισε για την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στη Πάτρα, ότι έχουν υπάρξει συγκεκριμένα ευρήματα, ειδικά στη Μαλένα και την Ίριδα, πέρα από την Τζωρτζίνα, στην οποία αποδείχθηκε πως η κεταμίνη ήταν τελικά φαρμακευτική και όχι από στέκια ναρκομανών.

Διαβάστε ακόμη: Καθαρή φαρμακευτική κεταμίνη εντοπίστηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας

Ο ίδιος μίλησε στην εκπομπή «Live News» και σημείωσε ότι «εγώ θα έλεγα να περιμένουμε τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής διερεύνησης γιατί για τη Τζωρτζίνα το μόνο που έχουμε ως στοιχείο είναι η αρχική εκτίμηση του ιατροδικαστή που αφορά την αιτία θανάτου». Παράλληλα, ανέφερε ότι «στα δύο πρώτα παιδιά, τη Μαλένα και την Ίριδα, δεν ξεκινάμε από μηδενική βάση», προσθέτοντας πως «δεν ξεκινάμε από βεβαιότητες. Ξεκινάμε από σαφή ευρήματα, τα οποία επανελέγχονται ουσιαστικά και επαναξιολογούνται οι αιτίες θανάτου που ήταν άστοχες».

Επίσης, εκτίμησε πως η έρευνα των ιατροδικαστών θα ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα, ενώ επισήμανε ότι «όταν μια υπερασπιστική γραμμή (σ.σ. της Ρούλας Πισπιρίγκου) έχει μπροστά της τρεις ανθρωποκτονίες, θα έλεγα ότι πριν βάλει τους ειδικούς να αναμένει τα αποτελέσματα και τα τελικά πορίσματα και στο τέλος να θέσει τα ερωτήματα».

Σπανουδάκη: Τα ευρήματα για την Ίριδα δείχνουν εγκληματική ενέργεια

Για τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών από την Πάτρα μίλησε και η ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη. «Ειδικά στην περίπτωση της μικρής Ίριδας, τα ευρήματα είναι πάρα πολλά. Τα οποία συνηγορούν προς την εγκληματική ενέργεια. Μας δίνουν δηλαδή με τη μέθοδο του αποκλεισμού ως αιτία θανάτου την ασφυξία και ως είδος θανάτου την εγκληματική ενέργεια» σημείωσε η ιατροδικαστής.

«Αυτά προκύπτουν από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις, από τη νεκροψία – νεκροτομή, αλλά και από τις τοξικολογικές εξετάσεις που ήταν καθαρές, ενώ έχουμε μιλήσει και για τον γονιδιακό έλεγχο που έγινε και βγήκε καθαρός» πρόσθεσε η κυρία Σπανουδάκη.

Για το γεγονός ότι δεν φάνηκε από την πρώτη στιγμή η αλήθεια στην υπόθεση της Ίριδας, η ιατροδικαστής εκτίμησε ότι δεν έγινε σωστή συνεκτίμηση των ευρημάτων από τον ιατροδικαστή και τον παθολογοανατόμο. «Κάπου η αλυσίδα των δύο αυτών ειδικών έσπασε και δεν είχαμε την ορθή ερμηνεία των αποτελεσμάτων» συμπλήρωσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA