Μενού
  • Α-
  • Α+

Αρτοποιός εξέθεσε τα προβλήματα του κλάδου του μετά τις ανατιμήσεις στα σιτηρά που είχαν ως συνέπεια την εκτίναξη της τιμής του αλευριού και κατά συνέπεια του ψωμιού. Την ίδια εποχή πέρυσι οι αρτοποιοί αγόραζαν το αλεύρι 20 ευρώ και φέτος το πληρώνουν 39, είπε ο Μιχάλης Σέκας και κατήγγειλε πως δεν γίνονται έλεγχοι σε μεγάλες εταιρείες για αισχροκέρδεια. 

Διαβάστε ακόμη: Αδωνις Γεωργιάδης: Ενταση με αρτοποιό για την αύξηση στην τιμή του ψωμιού

Οπως είπε ο Μιχάλης Σέκας στον ΣΚΑΙ η τιμή του ψωμιού πήγε στο 1 ευρώ από 0,80 λεπτά και «για να είμαστε καλά επιχειρηματικά πρέπει να πουλάμε στο 1,30. Επωμιζόμαστε τις αυξήσεις για να είμαστε εδώ ζωντανοί. Το πρόβλημα είναι ζωτικό και λυνόταν εύκολα. Ο εκάστοτε υπεύθυνος να χτυπήσει το πρόβλημα στην καρδιά του, στους εισαγωγείς σιτηρών. Να παρέμβει το κράτος. Είναι απλό και θα έπρεπε να λυθεί. Βγήκε στην αγορά και δεν θα μαζευτεί το πρόβλημα εύκολα. Μακάρι να πέσει η τιμή στο αλεύρι και να ρίξουμε και εμείς τις τιμές να ανασάνει ο κόσμος». Ο Αρης Πορτοσάλτε ρώτησε τον κ. Σέκα «τι σας εμποδίζει να βάλετε 1,30 το ψωμί;» για να του απαντήσει: «αν το βάλω 1,30 δεν θα πουλάω ψωμί, θα κλείσω. Είναι παράλογο αυτό το πράγμα!». 

«Το κράτος είναι μία επιχείρηση και πρέπει να μεριμνήσει όπως μεριμνούμε και εμείς» σχολίασε ο κ. Σέκας για τις αυξήσεις που πυροδοτήθηκαν μετά την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία. «Είναι αδιανόητο αυτό που ζούμε, πάμε για κλείσιμο» σημείωσε και τόνισε πως «μπαίνουμε μέσα κάθε μήνα, δουλεύουμε για το μηδέν».  «Ολοι οι υπεύθυνοι που κυκλοφορούν και ελέγχουν εμάς που θέλουμε να επιβιώσουμε γιατί είναι θέμα επιβίωσης έρχονται σε εμάς τους μικρομεσαίους, δεν πρέπει να πάνε εκεί που πρέπει να πάνε» σχολίασε για την αισχροκέρδεια που παρατηρείται. «Είμαστε αγανακτισμένοι. Πάντα ελεγχόμασταν και θα ελεγχόμαστε, να υπάρχει δημοκρατία και ισονομία. Οι υπεύθυνοι τι κάνουν; Ολοι γνωρίζουμε τα προβλήματα. Κάνουν ελέγχους εκεί που πρέπει; Τα ονόματα των εταιρειών με πρόστιμα γιατί δεν δημοσιεύτηκαν;» επεσήμανε. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA