Μενού
  • Α-
  • Α+

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 89 ετών άφησε ο διασημότερος tattoo artist της Αθήνας. Ο λόγος για τον Δημήτρη Μαματσή του στούντιο «Jimmy’s» που λειτουργεί στο κέντρο από το 1977. Η κηδεία του «Τζίμη» θα γίνει το Σάββατο 7 Μαΐου στο Α’ Νεκροταφείο.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Νέες καταγγελίες από τους γονείς για τον θάνατο της τρίχρονης κόρης τους

Ο Δημήτρης Μαματσής γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1933 και από νεαρή ηλικία εργαζόταν στα καράβια. Πήγε στην Αμερική και έζησε στο Τορόντο του Καναδά. Κάτω από το σπίτι του υπήρχε ένα στούντιο τατουάζ και έτσι ξεκίνησε να ζωγραφίζει. Επέστρεψε στην Ελλάδα λίγο μετά το ’70 δούλευε αρχικά οδηγός στη γαλλική πρεσβεία. Στη συνέχεια επί επταετίας και λόγω των παιδιών πήρε μισή άδεια ταξί και δούλευε ως οδηγός ταξί. Οι Αμερικάνοι ναυτικοί από τα καράβια που βρίσκονταν στο Φαληρικό Δέλτα έβγαιναν και ζητούσαν να κάνουν τατουάζ. Όταν σε μία κούρσα ένας Αμερικάνος του είπε ότι ψάχνει να κάνει ένα τατουάζ θυμήθηκε ένα φίλο του από τον Καναδά και κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα να ασχοληθεί με το τατουάζ

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fjimmystattoo.gr%2Fposts%2F421300806664867&show_text=true&width=500

Ο Δημήτρης Μαματσής πήγε ξανά στον Καναδά και για ένα μήνα έκανε σεμινάριο τατουάζ. Αυτό σε συνδυασμό με την ζωγραφική που είχε σαν χόμπι τον έκανε να αγοράσει τα πρώτα του εργαλεία για τατουάζ. Γύρισε στην Ελλάδα και εργαζόμενος στο ταξί όποιος τον ρωτούσε για τατουάζ απαντούσε πως κάνει ο ίδιος. Τους πήγαινε σπίτι του και από το 1973 μέχρι το 1977 έκανε κρυφά τατουάζ. Στα τέλη του 1977 ο Δημήτρης Μαματσής αποφάσισε να ανοίξει στην Πλάκα, το πρώτο τατουατζίδικο στην Ελλάδα. Το δεύτερο στούντιο άνοιξε στο Άμστερνταμ και μετά ακολούθησαν Αμβούργο, Κοπεγχάγη, Αγγλία. Δέκα άτομα έκαναν αυτή τη δουλειά στην Ευρώπη και άλλα δέκα στην Αμερική. Περισσότεροι πελάτες ήταν οι ναυτικοί και κάποιοι που είχαν βγει από τη φυλακή. Δειλά - δειλά μετά ’80, τότε που ξεκίνησε πλάι του και ο γιος του ο Παύλος, άρχισε να προσέρχεται το ελληνικό κοινό. Πολλοί διάσημοι πήγαν στου «Τζίμη» που μέχρι το 2005 ήταν σημείο αναφοράς για την Αθήνα.

Ο Τζίμης σταμάτησε να «χτυπάει» τατουάζ στα μέσα της δεκαετίας του ’90, αλλά το μαγαζί έμεινε στα χέρια των παιδιών του. Ο Παύλος και η Άννα συνέχισαν την οικογενειακή παράδοση. Έλληνες και ξένοι, γνωστοί και άσημοι, έχουν εμπιστευτεί τον Τζίμη και στη συνέχεια τα παιδιά του. Το Jimmy’s Τattoo εξακολουθεί να στεγάζεται στην Πλάκα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA