Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέες τοξικολογικές εξετάσεις πρόκειται να γίνουν όσον αφορά στη διερεύνηση του θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας, των δύο εκ των τριών νεκρών παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (06/05). Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις της στο MEGA και στην εκπομπή «Φως στο τούνελ», η καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Χρυσάνθη Σαρδέλη, ανέφερε ότι έχει γίνει αίτημα στο εξειδικευμένο εργαστήριο του Πανεπιστημίου, ώστε να διενεργηθεί τοξικολογικός έλεγχος σε συντηρημένα δείγματα ιστών και από τα δύο άτυχα κορίτσια. Παρ' όλα αυτά, η ίδια απέφυγε να διευκρινίσει εάν τα δείγματα των ιστών της Μαλένας και της Ίριδας έχουν φτάσει ήδη στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε ακόμη: Θρίλερ στην Αργαλαστή – Τηλεφώνησε στη μητέρα για να μάθει τι έγινε μέχρι και ο Μπόρις Τζόνσον

Χαρακτηριστικά, η Χρυσάνθη Σαρδέλη δήλωσε: «Η ανάλυση δειγμάτων στην τοξικολογία συνήθως παίρνει από μια εβδομάδα έως ένα μήνα, ορισμένες φορές και λίγο παραπάνω αν χρειάζονται περαιτέρω αναλύσεις και επιβεβαιώσεις των αποτελεσμάτων που προκύπτουν».

Μάλιστα, η ειδικός πρόσθεσε ότι η διαδικασία είναι λίγο πιο πολύπλοκη, καθώς θα πρέπει να γίνουν κάποια άλλα βήματα ώστε τα δείγματα που είναι διατηρημένα σε φορμόλη ή παραφίνη να υποστούν κάποιες διαδικασίες για να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν. Ακόμα, η καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ σημείωσε: «Είμαστε στην ευτυχή θέση στη Θεσσαλονίκη και με τη συνδρομή της Περιφέρειας που μας αγόρασε αυτό τον περίφημο φασματογράφο μάζας να κάνουμε αναλύσεις και να βρούμε ουσίες σε ελάχιστες ποσότητες. [...] Πάντα αναλύουμε τα πράγματα, αναλόγως των πληροφοριών που έχουμε και στη χώρα μας δεν έχουμε τόσο καλή παράδοση να στέλνουμε σωστές πληροφορίες ο ένας στον άλλον».

Τι είπε για την κεταμίνη

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών της, η Χρυσάνθη Σαρδέλη μίλησε και για την κεταμίνη, η οποία έχει εντοπιστεί σε μεγάλη ποσότητα στην 9χρονη Τζωρτζίνα, το τρίτο παιδί του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου από την Πάτρα. Αναλυτικά, η καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ είπε ότι η κεταμίνη είναι μια δραστική ουσία που έχει πολύ σύνθετη μεθοδολογία παρασκευής και συμπλήρωσε: «Γι’ αυτό είναι ίδια αυτή που παρασκευάζεται για τα νοσοκομεία, όσο και αυτή που κυκλοφορεί παράνομα» υπογράμμισε η κυρία Σαρδέλη. «Όταν κάνουμε τοξικολογικές αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η δραστική ουσία. Δεν έγινε άλλη ανάλυση, γιατί εμάς δεν μας ενδιαφέρει αυτό».

Επίσης, η ίδια ανέφερε: «Η ποσότητα κεταμίνης που είχε χορηγηθεί στη Τζωρτζίνα, ήταν πολλαπλάσια του επιτρεπόμενου ορίου, ακόμα και όταν χρησιμοποιήσουμε τις μεγαλύτερες δόσεις».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA