Μενού
  • Α-
  • Α+

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στο Ηράκλειο της Κρήτης καθώς έχει ξεσπάσει φωτιά σε εργοστάσιο ανακυκλώσιμων υλικών στην Βιομηχανική Περιοχή. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα. Λόγω της επικινδυνότητας της πυρκαγιάς καθώς εντός του χώρου του εργοστασίου βρίσκονται εύφλεκτα υλικά ενώ παράλληλα γειτνιάζει και με άλλα εργοστάσια, στήθηκε μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης με τις δυνάμεις τόσο της Πυροσβεστικής όσο και της Αστυνομίας συνεχώς να ενισχύονται ενώ κρίθηκε αναγκαία η συνδρομή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας η οποία συμβάλλει στην κατάσβεση με υδροφόρες. 

Οι πυκνοί μαύροι καπνοί και η μυρωδιά καμένου έχουν σκεπάσει μεγάλο μέρος του Ηρακλείου και οι Αρχές καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια προκειμένου η φωτιά να μην επεκταθεί. Επίκεντρο της φωτιάς αναφέρεται Κέντρο Ανακυκλώσιμων Υλικών, πράγμα που κάνει τις συνθήκες κατάσβεσης ακόμα πιο επικίνδυνες και δύσκολες λόγω των εύφλεκτων υλικών που βρίσκονται τόσο εντός όσο και εκτός του χώρου του.

Στο σημείο επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ συνδράμει όχημα με χωρητικότητα 30 τόνων νερού από τον πυροσβεστικό σταθμό του Αεροδρομίου Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το σημείο της πυρκαγιάς ακούστηκαν νωρίτερα και τουλάχιστον δύο εκρήξεις, καθώς φέρεται πως υπάρχουν δεξαμενές πετρελαίου.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA