Μενού
tselentis
Άκης Τσελέντης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Την ανησυχία των σεισμολόγων προκάλεσε ο σεισμός των 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 16:22 το μεσημέρι της Κυριακής (8/5), στο Αρκαλοχώρι Κρήτης, καθώς πρόκειται για την περιοχή όπου στις 29 Σεπτεμβρίου 2021 είχε σημειωθεί ισχυρότατος σεισμός 6 Ρίχτερ.

Για τον χθεσινό σεισμό έκανε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Ακης Τσελέντης, ο οποίος απηύθυνε προειδοποίηση προς τους κατοίκους της περιοχής. «Όπως τα έχουμε πει, θα παρακολουθούμε κάποια ύφεση στη σεισμικότητα και μετά την εμφάνιση ενός σεισμού με λίγο μεγαλύτερο μέγεθος. Το φαινόμενο αυτό θα εξασθενεί σταδιακά. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΤΑ ΗΔΗ ΕΠΙΒΑΡΥΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ακης Τσελέντης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σεισμική δόνηση στο Αρκαλοχώρι το μεσημέρι της Κυριακής έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην περιοχή και ακούστηκε μεγάλο βουητό. Οι κάτοικοι στο Αρκαλοχώρι και στα γύρω χωριά πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια ή τις καφετέριες όπου βρίσκονταν. Οπως μετέδωσαν τα τοπικά Μέσα, ο σεισμός έγινε αισθητός και στην πόλη του Ηρακλείου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA