ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/05/2022 17:22

Coca-Cola: Πληρώνει πρόστιμο 2,6 εκατ. ευρώ - Εχασε τη δίκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Ποσό που αγγίζει τα 2,6 εκατομμύρια ευρώ καλείται να πληρώσει η Coca-Cola Ηοldings BV - Η εταιρεία αφού έχασε τις δικαστικές μάχες στο Διοικητικό Πρωτοδικείο και στο Εφετείο Αθηνών, στην συνέχεια άσκησε αναιρέσεις στο ΣτΕ κατά των εφετειακών αποφάσεων

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Coca-Cola: Πληρώνει πρόστιμο 2,6 εκατ. ευρώ - Εχασε τη δίκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας
Πηγή: Pixabay
Ανάγνωση:

Ποσό που αγγίζει τα 2,6 εκατομμύρια ευρώ καλείται να πληρώσει η Coca-Cola Ηοldings BV (εδρεύει στο Άμστερνταμ Ολλανδίας) για διαφορές φόρων, πρόσθετων φόρων και προστίμων παρελθόντων ετών, λόγω ανακριβών δηλώσεων. Η γνωστή εταιρεία έχασε τη μάχη στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου έφτασε η υπόθεση μετά την αμφισβήτηση από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές του τρόπου φορολόγησης των μερισμάτων της αλλοδαπής (Κύπρος), βάση της σχετικής διμερούς σύμβασης φορολόγησης με μειωμένο συντελεστή.

Τα ποσά που καταλογίστηκαν στην Coca-Cola είναι περίπου 2,6 εκατ. ευρώ, χωρίς να μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια το τελικό ποσό καθώς έχουν επιβληθεί πρόσθετοι φόροι (200%), πρόστιμα (30%), κ.λπ. επί της διαφοράς του κύριου φόρου που της καταλογίστηκε από τις φορολογικές αρχές.
Η εταιρεία αφού έχασε τις δικαστικές μάχες στο Διοικητικό Πρωτοδικείο και στο Εφετείο Αθηνών, στην συνέχεια άσκησε αναιρέσεις στο ΣτΕ κατά των εφετειακών αποφάσεων με το Β΄ Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου να τις απορρίπτει με 5 αποφάσεις του ως αβάσιμες και αλυσιτελείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
COCA-COLA ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ