Μενού
  • Α-
  • Α+

Ποσό που αγγίζει τα 2,6 εκατομμύρια ευρώ καλείται να πληρώσει η Coca-Cola Ηοldings BV (εδρεύει στο Άμστερνταμ Ολλανδίας) για διαφορές φόρων, πρόσθετων φόρων και προστίμων παρελθόντων ετών, λόγω ανακριβών δηλώσεων. Η γνωστή εταιρεία έχασε τη μάχη στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου έφτασε η υπόθεση μετά την αμφισβήτηση από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές  του τρόπου φορολόγησης των μερισμάτων της αλλοδαπής (Κύπρος), βάση της σχετικής διμερούς σύμβασης  φορολόγησης με μειωμένο συντελεστή.

Τα ποσά που καταλογίστηκαν στην Coca-Cola είναι περίπου 2,6 εκατ. ευρώ, χωρίς να μπορεί  να υπολογιστεί  με ακρίβεια το τελικό ποσό καθώς  έχουν επιβληθεί πρόσθετοι φόροι (200%), πρόστιμα (30%), κ.λπ. επί της διαφοράς του κύριου φόρου που της καταλογίστηκε  από τις φορολογικές αρχές.

Η εταιρεία αφού έχασε τις δικαστικές μάχες στο Διοικητικό Πρωτοδικείο και στο Εφετείο Αθηνών, στην συνέχεια άσκησε αναιρέσεις στο ΣτΕ κατά των εφετειακών αποφάσεων με το  Β΄  Τμήμα του Ανώτατου  Δικαστηρίου να τις απορρίπτει με 5 αποφάσεις του ως αβάσιμες και αλυσιτελείς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA